
Την 6η θέση κατέλαβε ο Βλ. Μάρας στο σύνθετο ατομικό του Ευρωπαϊκού ενόργανης
Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Βλάση Μάρα στο σύνθετο ατομικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, όπου κατέκτησε την 6η θέση με 54.399 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ρουμάνος Πότρα με 55.710β.
26
O Βλάσης Μάρας επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξία του ως πολυσύνθετου αθλητή κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού των ανδρών.
Ο 19χρονος Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 54.349 β. (έδαφος 9.100, πλάγιος ίππος 8.887, κρίκους 8.250, άλμα 9.487, δίζυγο 8.975 μονόζυγο 9.700) για να ανέβει στην υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ έλληνας γυμναστής στο σύνθετο ατομικό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η προηγούμενη καλύτερη ήταν η 21η του Γιώργου Ελλησιάδη στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βρέμη το 2000. Ο Μάρας συγκέντρωσε την έβδομη καλύτερη βαθμολογία αλλά μετά το τέλος του αγώνα ακυρώθηκε ο Ουκρανός Ρομάν Ζοζούλια -ήταν έκτος- γιατί δεν εμφανίσθηκε στην τελετή της απονομής, με αποτέλεσμα ο έλληνας αθλητής να καταταγεί τελικά έκτος.
Ο Μάρας που φλέρταρε ακόμη και με το μετάλλιο αν δεν είχε πτώση στο τελευταίο όργανο που αγωνίστηκε στον ίππο θα κατατάσσσονταν στην πρώτη εξάδα. Μετά τον αγώνα ο έλληνας πρωταθλητής δήλωσε: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου και την θέση μου στην κατάταξη. Είχα βέβαια αυτή την ατυχία στον πλάγιο ίππο, η οποία όμως θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε όργανο.
»Στο τέλος μου βγήκε λίγο η κούραση των δύο συνεχόμενων ημερών που αγωνίζομαι και σε καμία περίπτωση δεν αγχώθηκα από το γεγονός ότι πήγαινα ακόμη και για μετάλλιο. Ήμουν από την αρχή κοντά στις πρώτες θέσεις και ίσως αν είχα καλύτερους κρίκους θα μπορούσα να είμαι και μέσα στα μετάλλια».
Πρωταθλητής Ευρώπης στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Νταν Πότρα (55,710 β.), δεύτερος ο Βούλγαρος Γιόρνταν Γιόβτσεφ (55,623 β.) και τρίτος ο Ρώσος Αλεξέϊ Μπονταρένκο (55.612). Το χρυσό του Πότρα είναι το πρώτο της Ρουμανίας στο σύνθετο ατομικό των ανδρών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτά είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο – Μόνο δύο ευρωπαϊκά στη λίστα
- Προηγήθηκε 2-0 η Μπαρτσελόνα με Γιαμάλ και Τόρες – Μείωσε η Ατλέτικο με τον Λούκμαν (vids)
- «Βιολάντα»: Εκτεταμένη διαρροή προπανίου διαπιστώνει η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους
- Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-3: «Διπλό», 3Χ3 και άνοδος για την Εθνική Γυναικών (vid)
- WSJ: To μεταπολεμικό σχέδιο της Ευρώπης για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ χωρίς τις ΗΠΑ
- Αεροπορικές: Το σοκ με τα καύσιμα αεροσκαφών λόγω Ιράν επιδεινώνει την κρίση στον κλάδο

