
ΑΒΜ και τρομοκρατία στο επίκεντρο των συνομιλιών Μπους-Πούτιν
Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν πιο στενά για να εμποδίσουν τη διασπορά των όπλων μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών, ενώνοντας παράλληλα τις δυνάμεις τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
37
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που συναντήθηκαν την Κυριακή στο περιθώριο της συνόδου του APEC, συμφώνησαν να συνεργαστούν πιο στενά για να εμποδίσουν τη διασπορά των όπλων μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών.
Για το ακανθώδες ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους (ΑΒΜ) δήλωσαν ότι κατά τις συνομιλίες σημείωσαν πρόοδο, χωρίς όμως να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εκθείασε το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποστήριξή του στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Τόνισε ακόμη ότι οι δύο χώρες πρέπει να ξεπεράσουν τα κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου. Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η αμερικανική επιχείρηση στο Αφγανιστάν είναι «μετρημένη και αρμόζουσα».
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι επιτεύχθηκε πρόοδος στη συζήτησή του με τον Τζορτζ Μπους για τη συνθήκη ΑΒΜ του 1972, την οποία η Ουάσινγκτον θέλει να αναθεωρήσει, ενώ η Ρωσία επιμένει για τη διατήρησή της. Κατά τις συνομιλίες, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη συνθήκη αυτή ξεπερασμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μεντιλίμπαρ: «Ο Ροντινέι είναι πλέον εξτρέμ – Θα έπρεπε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ»
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων


