
Ο Μπους καλεί όλα τα κράτη να διεξάγουν ενωμένα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Έκκληση προς τα κράτη της Ασίας και του Ειρηνικού να καταπολεμήσουν ενωμένα τη διεθνή τρομοκρατία απηύθυνε στη σύνοδο του ΑPEC ο Τζορτζ Ο. Μπους, υποσχόμενος ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη για το παγκόσμιο εμπόριο.
31
Μιλώντας στη σύνοδο του ΑPEC, οΑμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ο αγώνας για την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίαςείναι «μια μάχη για να σώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο και τις αξίες που είναι κοινές για τη Δύση, την Ασία και το Ισλάμ».
Ο Μπουςπροειδοποίησε ότι κάθε έθνος πρέπει να αντιταχθεί στην τρομοκρατία, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει στόχος τρομοκρατών.Εξάλλου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των ΗΠΑ για τη διεθνή υποστήριξη που έλαβε, τόνισε: «Αύριο (Κυριακή) οι ηγέτες του APEC θα υποσχεθούν να συνεργαστούν, προκειμένου να αρνηθούντην παροχή καταφυγίου στους τρομοκράτες,την παροχή χρηματοδότησης ή οποιαδήποτε άλληυλική και ηθική υποστήριξη».
«Αν επιλέξετε την ανοχή, τοεμπόριο και την ελεύθερη αγορά, θα έχετε ευημερία, ελευθερία και γνώση.Ανεπιλέξετετην απομόνωση, τη ζήλεια και τη μνησικακία, θα έχετε φτώχεια, στασιμότητα και περιφρόνηση. Τα έθνη μας έχουν επιλέξει -προτιμήσαμε την ελευθερία από το φόβο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ησύνοδος τουAPEC αναμένεται να υιοθετήσει πρόταση που θα καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, αλλά δεν θα αναφέρει τίποτα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν, καθώς ορισμένες χώρες του APEC εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)



