31

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις με το Πακιστάν, παρά τη χωρίς αποτέλεσμα συνάντηση κορυφής των δύο χωρών την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να πατάσσει τη βία στο Κασμίρ.

«Παρά το γεγονός ότι δεν καταλήξαμε σε κοινό ανακοινωθέν στην Αγκρα, πετύχαμε να υπάρξει κατανόηση σε ένα βαθμό» τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας.


«Θα επωφεληθούμε από αυτό, ώστε να συμφωνήσουμε σε περισσότερα ζητήματα στο μέλλον. Είναι φανερό ότι οι ανησυχίες της Ινδίας για θέματα όπως η τρομοκρατία στα σύνορα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε οποιοδήποτε ανακοινωθέν καταλήξουμε στο μέλλον» επισήμανε ο Ινδός πρωθυπουργός.


Ο Βατζπαγί συναντήθηκε με τον Πακιστανό ηγέτη, Περβέζ Μουσάραφ, την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι συνομιλίες τους έληξαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα εξαιτίας των διαφορών τους στο θέμα του Κασμίρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ