Το σούσι και τα φρέσκα ψάρια προστατεύουν τους καπνιστές από τον καρκίνο του πνεύμονα;
Ναγκόγια, Ιαπωνία: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σούσι και φρέσκων ψαριών από καπνιστές είναι πιθανόν να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν Ιάπωνες επιστήμονες.
Ναγκόγια, Ιαπωνία: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σούσι και φρέσκων ψαριών από καπνιστές είναι πιθανόν να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν Ιάπωνες επιστήμονες.
Επιστήμονες του Αντικαρκινικού Κέντρου Αϊσι, στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, πιστεύουν ότι η διατροφή στη χώρα τους, που βασίζεται στο φρέσκο ψάρι, είναι ο λόγος που τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα στην Ιαπωνία εμφανίζονται αισθητά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, παρ΄ ότι οι Ιάπωνες καπνίζουν εξίσου πολύ με τους Δυτικούς.
Ο επικεφαλής της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στη Βρετανική Αντικαρκινική Επιθεώρηση, καθηγητής Τοσίρο Τακεζάκι, επισήμανε ότι τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σούσι και φρέσκων ψαριών διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο κατά το ήμισυ να εμφανίσουν καρκίνο του πνεύμονα, σε σχέση με άτομα που δεν ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη διατροφή.
Ο καθηγητής Γκόρντον ΜακΒι, γενικός διευθυντής της Εκστρατείας Αντικαρκινικής Έρευνας (CRC), δήλωσε: «Το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να περιορίσει κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου είναι να πάψει να καπνίζει. Οι καπνιστές όμως που τους είναι αδύνατον να κόψουν τη συνήθεια αυτή πρέπει να καταναλώνουν ποσότητες φρέσκου ψαριού».
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ο «Βασιλιάς» το ξανάκανε: Ο Λεμπρόν Τζέιμς έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στο NBA! (vids, pics)
- ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας
- Goldman Sachs: Παραιτήθηκε η επικεφαλής δικηγόρος Κάθι Ρέμλερ λόγω της επαφών της με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό στην Πιερία που βρέθηκε μέσα σε αγροτικό
- Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα σε Κρήτη και Χίο – Κατολισθήσεις, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί κατοίκων
- «Marca»: «Αυτή η ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague…»

