
Αποφασισμένοι για το πρώτο βήμα Ολυμπιακός – ΠΑΟ, σύμφωνα με Ζούρο και Ομπράντοβιτς
Τα... προεόρτια του ημιτελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου μπάσκετ ξεκίνησαν πολύ πριν από το τζάμπολ που θα δοθεί το Σάββατο στις 21:15. Ωστόσο, οι τεχνικοί των δύο ομάδων, έστω και αν δεν απέφυγαν ολοκληρωτικά τις αιχμές, θέλησαν το μεσημέρι της Παρασκευής να ρίξουν τους τόνους.
75
Τα… προεόρτια του ημιτελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου μπάσκετ ξεκίνησαν πολύ πριν από το τζάμπολ που θα δοθεί το Σάββατο στις 21:15. Ωστόσο, οι τεχνικοί των δύο ομάδων, έστω και αν δεν απέφυγαν ολοκληρωτικά τις αιχμές, θέλησαν το μεσημέρι της Παρασκευής να ρίξουν τους τόνους.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε πρώτος, καθώς η ομάδα του βγήκε «γηπεδούχος» στην κλήρωση.
«Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει φάιναλ φορ» τόνισε ο Ηλίας Ζούρος για να συνεχίσει:
«Οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι ανοιχτό στο Κύπελλο. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και για τα δύο ματς που θα μας οδηγήσουν στην κατάκτησή του. Μη με ρωτήσετε τι σημαίνει ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Όλοι το γνωρίζουμε. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στο ουδέτερο ΟΑΚΑ, να παίξουμε για να κερδίσουμε και να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα.»
Όταν ο Ηλίας Ζούρος ρωτήθηκε για τους «εξωαγωνιστικούς» παράγοντες, στην ουσία για την παρουσία περισσότερων οπαδών του Παναθηναϊκού στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, εξέφρασε κάποιες… ανησυχίες.
«Οι φίλαθλοι δεν παίζουν στον αγώνα. Στο γήπεδο παίζουν πέντε εναντίον πέντε. Αλλά όταν διοργανώνεται κάτι, πρέπει όλα να γίνονται σωστά, όλα στην εντέλεια. Όταν έγινε αλλαγή γηπέδου, ήταν για λόγους ασφαλείας. Τώρα, όμως, θα είναι περίπου 1.500 παραπάνω φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και ίσως να είναι αναμεμειγμένοι με εκείνους του Ηρακλή, αλλά και του Ολυμπιακού.
»Εμείς, όμως, σε αυτό το φάιναλ φορ ερχόμαστε για το θέαμα. Σε αυτό το διήμερο ας βγει νικητής το μπάσκετ, αυτή είναι η ουσία.»
Για να συνεχίσει με τις επιφυλάξεις του: «Ο Ολυμπιακός έχει επιφυλάξεις για την ασφάλεια των φιλάθλων σε αυτό το φάιναλ φορ. Το μπάσκετ δεν χρειάζεται άλλα χτυπήματα, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ξαναβρεί την ταυτότητά του. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν και κανόνες.»
Ομπράντοβιτς: Κανένα πλεονέκτημα…
Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται στο ΟΑΚΑ, έδρα του Παναθηναϊκού, δεν έχει παρά ελάχιστη σημασία, αφού σε αυτό το φάιναλ φορ άλλα είναι τα πράγματα που θα μετρήσουν.
«Θα υπάρχει, από όσο καταλαβαίνω, μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους για τους αγώνες που γίνονται σε ένα όμορφο και μεγάλο γήπεδο. Η εμπειρία μου από την περυσινή διοργάνωση λέει ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική. Ελπίζω αυτό να γίνει και φέτος. Όλοι ξέρετε τι είδους διοργάνωση είναι ένα φάιναλ φορ. Δεν υπάρχουν φαβορί, όλες οι ομάδες έχουν ίδιες φιλοδοξίες· να κατακτήσουν το Κύπελλο. Για εμάς, η μόνη συγκέντρωση αυτήν τη στιγμή αφορά στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.»
Για τον τεχνικό του «τριφυλλιού» τα πάντα ξεχνιούνται, όταν γίνει το τζάμπολ. «Φυσιολογικά, σε όλους τους παίκτες αρέσει να παίζουν στο γήπεδο, όπου κάνουν και προπονήσεις. Αλλά, σε αυτό το φάιναλ φορ δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα. Όλοι οι συντελεστές ενός αγώνα ξεχνούν τα πάντα, όταν οι διαιτητές κάνουν το τζάμπολ. Όταν παίζεις με μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, το μόνο που σκέφτεσαι είναι αυτό το παιχνίδι. Χωρίς πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα: Παθοφυσιολογία, διάγνωση και θεραπευτικές προσεγγίσεις
- Ζάρα Λάρσον: Ένα αστείο για την άμβλωση της κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια – «Ok, losers»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/4): Δράση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και Champions League
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση


