Χιουμοριστική καμπάνια προώθησης του Office XP ξεκινά η Microsoft
Ο ενοχλητικός για πολλούς «συνδετήρας» του Office (Office Assistant) θα μείνει... άνεργος, καθώς στην επόμενη έκδοση του Office το εν λόγω σύστημα βοηθείας δεν θα υπάρχει.
Ο ενοχλητικός για πολλούς «συνδετήρας» του Office (Office Assistant) θα μείνει… άνεργος, καθώς στην επόμενη έκδοση του Office το εν λόγω σύστημα βοηθείας δεν θα υπάρχει.
H Microsoft μάλιστα πρόκειται να ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική διαδικτυακή καμπάνια στην οποία θα «ταπεινώνει» τον συμπαθητικό κατά τα άλλα «συνδετήρα», προκειμένου να προωθήσει το εύχρηστο Office XP.
Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 30 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 11,5 δισ. δρχ.) στην καμπάνια αυτή, με τη συνδρομή της McCann-Erickson Worldwide Advertising, όπως μεταδίδει το Yahoo News.
Στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύεται και ο ίδιος ο «συνδετήρας» του Office, -το παρατσούκλι του είναι Office Clippy.
Ήδη, στο δικτυακό τόπο που έχει στηθεί ειδικά για αυτόν, με διαθέσιμα χιουμοριστικά βίντεο κλιπ και εμπνευσμένες ατάκες, ο «συνδετήρας» ζητά τη συμπαράσταση των πάλαι ποτέ φίλων του και χρησιμοποιεί πλάγιους τρόπους για να πείσει τους χρήστες του Office να μην αγοράσουν το Office XP από το οποίο εξοστρακίστηκε και τραγουδάει blues όταν πλέον μαθαίνει ότι XP σημαίνει… eX Paper clip («ο συνδετήρας είναι παρελθόν» σε ελεύθερη μετάφραση).
Πάντως, το πρόγραμμα που είναι υπεύθυνο για τον Office Clippy θα υπάρχει στο νέο Office και οι λάτρεις του θα μπορούν να τον ανακαλέσουν.