26

Ο Ηλίας Ατματσίδης νιώθει ακόμα κάποιες μικρές ενοχλήσεις στο τραυματισμένο χέρι του, αλλά συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ που αναχωρεί την Κυριακή (στις 9 π.μ.) για τη Ρόδο, όπου η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με την Καλαμάτα, τη Δευτέρα.

Ο Τόνι Σαβέβσκι επέλεξε 18 ποδοσφαιριστές που είναι οι εξής: Aτματσίδης, Χιώτης, Δέλλας, Ροντρίγκο, Ζαγοράκης, Κωστής, Τσάρτας, Νικολαΐδης, Γεωργέας, Κασάπης, Τόσκας, Κωνσταντινίδης, Καραγιάννης, Λάκης, Μεντίνα, Ρουίς, Πίτος και Καψής.


Στην Αθήνα θα μείνουν οι τραυματίες Κωστένογλου, Ζήκος, Πετκόφ και Πάσιος και οι τιμωρημένοι Μαλαδένης (που πήρε άδεια να λείψει από την προπόνηση του Σαββάτου) Κοπιτσής, Μιχαηλίδης, Κόλα, καθώς και ο Καραμέρης.


Παράδοση πολλών… γκολ


Oι αγώνες ΑΕΚ – Καλαμάτας είχαν πάντα πολλά γκολ και την ΑΕΚ πάντα νικήτρια. Σε έξι ματς με γηπεδούχο την Ένωση έχει ισάριθμες νίκες και γκολ 26-6 με αντίπαλο την Καλαμάτα που μόνο τη δεκαετία του 70 κατάφερνε να γλιτώνει με λίγα γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια: 2-0 το 1972-73 και 3-1 το 1974-75.


Όμως, από το 1995 και μετά, οι αγώνες ΑΕΚ – Καλαμάτας σήμαιναν πάντα πολλά γκολ. Το 1995-96 η ΑΕΚ νίκησε με 5-1, το 1996-97 και το 1999-2000 με 6-1 και το 1998 υπέστη την πιο «αξιοπρεπή» ήττα, αφού έχασε μόνο 4-2.


Στα τρία τελευταία ματς, κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης που στις 23 Φεβρουαρίου 1997 στο 6-1 με αντίπαλο την ομάδα της Μεσσηνίας σημείωσε πέντε γκολ σε βάρος της. Ακολούθησαν δύο στο 4-2 του 1998 και άλλα δύο στο 6-1 της περυσινής τελευταίας αγωνιστικής. Μαζί με το χατ τρικ στο 0-3 της Καλαμάτας το 1996 και το γκολ στο 1-2 υπέρ της ΑΕΚ το Δεκέμβριο του 1997 στην Καλαμάτα, φτάνουμε στα 13 γκολ σε έξι αγώνες με αντίπαλο τη συγκεκριμένη ομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ