75

Όταν ο Κριστιάν Καρεμπέ πήγαινε στη Μίντλεσμπρο περίμενε ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και ότι η ομάδα θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πραγματικότητα, όμως, μοιάζει να τον διαψεύδει. Μπορεί η Μίντλεσμπρο να μην κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό -αφού είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη- ωστόσο στα εννέα ματς που έχει να δώσει μέχρι τη λήξη της περιόδου κάθε άλλο παρά εύκολα είναι τα πράγματα. Έστω και αν ο Γάλλος διεθνής δηλώνει σίγουρος για τη «σωτηρία».

Η απογοήτευση για αυτό που… συνάντησε στη Μίντλεσμπρο είναι εμφανής στα λόγια του Γάλλου πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης, ακόμη και αν τελικά επιλέγει να είναι αισιόδοξος:


«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νιώσει την πίκρα του υποβιβασμού, έτσι παραμένω αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να σωθούμε. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των φίλων μας. Είμαστε περήφανοι για αυτούς, όμως χρειάζεται κι εκείνοι να είναι υπομονετικοί με εμάς. Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού κι αυτό είναι σίγουρο. Προσωπικά, αλλιώς είχα συνηθίσει. Φέτος, η μοναδική διάκριση για μένα θα είναι να παραμείνουμε στην premier league.»


Στις εννέα αγωνιστικές που υπολείπονται έως το τέλος της περιόδου, η ομάδα του Μπράιαν Ρόμπσον αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ εκτός έδρας, στη συνέχεια τις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και ολοκληρώνει τη φετινή σεζόν με τις αναμετρήσεις εναντίον της Γουέστ Χαμ (5 Μαΐου) και της Μπράντφορντ (19 Μαΐου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ