34

Σωστικά συνεργεία της Νοτίου Αφρικής ετοιμάζονται το Σάββατο να ξεκινήσουν επιχειρήσεις διάσωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένες περιοχές της Μοζαμβίκης.

Τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη έφτασαν χθες στην κεντρική πόλη Μπέιρα, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με 80 μέλη του στρατού της Nοτίου Αφρικής στη διάσωση των εγκλωβισμένων.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότερα από 100 χιλιάδες άτομα πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Ζαμβέζη, οι οποίες έχουν ξεχειλίσει, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους.


Η αποστολή από την Πρετόρια θα πραγματοποιήσει πτήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού των κατοίκων της περιοχής, ενώ τα αεροσκάφη θα παραδίδουν τροφοδοσία και άλλες προμήθειες στις περιοχές όπου έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες.


Επί του παρόντος, μόνον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Μοζαμβίκη και δύο άλλα που εφοδιάστηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση έχουν συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης των κατοίκων, οι οποίοι, ωστόσο, δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά τις προειδοποιήσεις ότι αναμένονται περισσότερες πλημμύρες στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ