
Αρον – άρον εγκαταλείπουν το Βόρνεο οι πρόσφυγες
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Βόρνεο, το οποίο σπαράσσεται τις τελευταίες ημέρες από βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της φυλής Νταγιάκ και σε μετανάστες από τη νήσο Μαντούρα. Οι μετανάστες απομακρύνονται με πλοία του ναυτικού της Ινδονησίας.
38
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Βόρνεο, το οποίο σπαράσσεται τις τελευταίες ημέρες από βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της φυλής Νταγιάκ και σε μετανάστες από τη νήσο Μαντούρα. Οι μετανάστες απομακρύνονται με πλοία του ναυτικού της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με το BBC, πάνω στο πρώτο πλοίο, που απέπλευσε από τον ποταμό Σαμπίτ, βρίσκονται 2.000 άνθρωποι. Περίπου 24.000 πρόσφυγες κινούνται προς την κατεύθυνση του ποταμού με την ελπίδα να καταφέρουν να ξεφύγουν από τα βίαια επεισόδια, ο απολογισμός των οποίων είναι μέχρι στιγμής 210 νεκροί.
Οι επιζώντες βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και πολλοί από αυτούς έχουν μείνει χωρίς τροφή πολλές ημέρες. Ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, φυλασσόμενοι από βαριά οπλισμένους στρατιώτες και αστυνομικούς και περιμένουν την επαναπροώθησή τους στη Μαντούρα και την Ιάβα.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι επτά χιλιάδες μετανάστες θα έχουν διαφύγει με τα πλοία που διέθεσε το ναυτικό της Ινδονησίας μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Πολλοί από τους υπόλοιπους τρέπονται σε φυγή προς το εσωτερικό της χώρας.
Αν και οι Αρχές δήλωσαν ότι θα διαθέσουν άλλους 1.000 αστυνομικούς και στρατιώτες για την αποκατάσταση της τάξης, ο ανταποκριτής του BBC στο Καλιμαντάν μεταδίδει ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας δεν είναι πρόθυμα να παρέμβουν, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις.
Τα μέλη της φυλής Νταγιάκ δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να διώξουν από το Καλιμαντάν όλους τους μετανάστες, που ανέρχονται σε 60.000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη Δημητριάδη – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό

