
Διαμαρτυρίες για τη διεξαγωγή ασκήσεων με «ύποπτα» βλήματα στη Βρετανία
Νέες ασκήσεις με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου πρόκειται να διεξάγει η Βρετανία σε πεδίο βολής στη Σκοτία. Το γεγονός προκάλεσε σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, οι οποίες αγνοήθηκαν από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.
29
Νέες ασκήσεις με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου πρόκειται να διεξάγει η Βρετανία σε πεδίο βολής στη Σκοτία. Το γεγονός προκάλεσε σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, οι οποίες αγνοήθηκαν από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.
Οι κάτοικοι της περιοχής Ντάντρεναν, όπου βρίσκεται το σημείο διεξαγωγής των επίμαχων βολών, και το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP) διατύπωσαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις του υπουργείου, το οποίο ανακοίνωσε ότι η πραγματοποίηση των ασκήσεων είχε προγραμματιστεί πριν ξεσπάσει η φιλολογία για τις βλαβερές συνέπειες των βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα ρουτίνας». Το υπουργείο επιμένει ότι η περιβαλλοντική μόλυνση είναι αμελητέα και δεν υπάρχει αποδεδειγμένα κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη χρήση των συγκεκριμένων βλημάτων.
Ωστόσο, το BBC μεταδίδει ότι οι κάτοικοι του Ντάντρεναν δεν έχουν πειστεί από τα λόγια των κυβερνητικών αξιωματούχων και καλούν το υπουργείο να βάλει τέλος στις δοκιμές, τουλάχιστον για όσο διάστημα εξακολουθούν να υφίσταται ερωτηματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: «Ο ΟΣΕ ενέκρινε την παραχώρηση του δρόμου παράλληλα της γραμμής στο Μονοδένδρι»
- Γεραπετρίτης για drone στη Λευκάδα: «Η Μεσόγειος δεν θα καταστεί θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων»
- Ληστεία στην Κάτω Τιθορέα: Η στιγμή που οι δράστες φεύγουν από την τράπεζα – Τους έπεσαν χρήματα στο δρόμο
- BAFTA TV Awards: Το Adolescence «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του – Όλοι οι νικητές
- Ο CEO της Euroleague συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Stoiximan GBL στη Βαρκελώνη
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει την Τετάρτη με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο

