Εξακολουθεί να είναι ορατός ο κίνδυνος «εορταστικών κυβερνοεπιθέσεων», προειδοποιεί το NIPC
Τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας της Εθνικής Υποδομής των ΗΠΑ (NIPC), προτείνοντας ταυτόχρονα την αύξηση των μέτρων προστασίας των διακομιστών του Διαδικτύου. Το NIPC, βασισμένο σε έρευνες του FBI, αναφέρει από την Παρασκευή στο δικτυακό του τόπο ότι παρατηρείται ύποπτα αυξημένη κίνηση, θεωρώντας την προάγγελο κυβερνοεπιθέσεων.
39
Τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας της Εθνικής Υποδομής των ΗΠΑ (NIPC), προτείνοντας ταυτόχρονα την αύξηση των μέτρων προστασίας των διακομιστών του Διαδικτύου. Το NIPC, βασισμένο σε έρευνες του FBI, αναφέρει από την Παρασκευή στο δικτυακό του τόπο ότι παρατηρείται ύποπτα αυξημένη κίνηση, θεωρώντας την προάγγελο κυβερνοεπιθέσεων.
Το Κέντρο Προστασίας υποψιάζεται ότι πολλοί δικτυακοί τόποι ενδέχεται να πέσουν θύματα συνειδητής επίθεσης από χάκερ που χρησιμοποιούν τη μέθοδο της υπερφόρτωσης των διακομιστών (γνωστής και ως DDοS attack ή Distributed Denial-of-Service), βομβαρδίζοντάς τους με αλλεπάλληλες αιτήσεις σύνδεσης. Αναφέρει ότι ήδη ορισμένες εταιρείες έχουν υποστεί τέτοιου είδους επίθεση.
Προτείνει μάλιστα τη χρήση ενός προγράμματος «Find DDοS», το οποίο διατίθεται από το δικτυακό του τόπο, με το οποίο οι διαχειριστές των δικτυακών τόπων μπορούν να διαπιστώσουν εάν έχουν πέσει θύματα εισβολών μέσω Trojan, όπως τα Trin00, Tribal Flood Net, TFN2k, MStream, Stacheldraht και Trinity v3. Επιπλέον, παροτρύνει τους διαχειριστές συστημάτων σε περιβάλλον Windows NT να ελέγξουν για την παρουσία του Trojan SubSeven, το οποίο έχει συνδεθεί με τις επιθέσεις DDOS.
Τέλος, το NIPC συστήνει τον έλεγχο των συστημάτων και την ενημέρωση των αντιιικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των «επίκαιρων» ιών Navidad, MTX, Music και Hybris.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Ίνιγκο Πέρεθ: «Ιστορικό το ματς κόντρα στην ΑΕΚ»
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442