
Χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για… να παίξουν
«Πειρατές» του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθεια ενός διακομιστή FTP εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και χρησιμοποίησαν το δίκτυό της για... να παίξουν παιχνίδια. Αυτό δήλωσε στο δικτυακό τόπο ZDNet το Κέντρο Προστασίας Εθνικής Υποδομής των ΗΠΑ (NIPC).
73
«Πειρατές» του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθεια ενός διακομιστή FTP εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και χρησιμοποίησαν το δίκτυό της για… να παίξουν παιχνίδια. Αυτό δήλωσε στο δικτυακό τόπο ZDNet το Κέντρο Προστασίας Εθνικής Υποδομής των ΗΠΑ (NIPC).
Οι εισβολείς χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο το οποίο τους επέτρεψε να εντοπίσουν τους διακομιστές που είναι υπεύθυνοι για την αποθήκευση αρχείων και δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης (anonymous FTP servers). Κατόπιν, αντικατέστησαν ένα φάκελο με ένα πρόγραμμα, το οποίο, κάθε φορά που ενεργοποιούνταν, τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν το δίκτυο της εταιρείας για να αποθηκεύουν και να παίζουν παιχνίδια, βάζοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του.
Το συγκεκριμένο συμβάν ακούγεται αστείο, αλλά δεν παύει να αποτελεί απειλή για τα συστήματα πληροφόρησης και επικοινωνίας των εταιρειών. Το NIPC, σε συνεργασία με τον FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, παρακολουθεί από κοντά και ερευνά τέτοιου είδους επιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηρακλής – Άρης 2-3 σετ: Ανατροπή ανόδου οι «κίτρινοι», επέστρεψαν στη Volley League μετά μετά από 10 χρόνια
- Η ιστορία δείχνει πως η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα αντισταθεί μέχρι τελικής πτώσης σε μια εισβολή των ΗΠΑ
- Φωτιά σε όχημα στη λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο – Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
- Χωρίς ενδείξεις ευλογιάς τα νεκρά πρόβατα που βρέθηκαν στην Κοζάνη – Πιθανή παράνομη σφαγή
- Η Δόξα Λευκάδας κατέκτησε το πρωτάθλημα κι ανέβηκε απευθείας στη Stoiximan GBL (vid)
- Πέθανε η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελένη Σούρδη σε ηλικία 54 ετών


