Η Centerspan Communications νικήτρια στη δημοπρασία του Scour.com
H εταιρεία Centerspan Communications ήταν αυτή η οποία επικράτησε τελικά στη διαδικασία δημοπράτησης της χρεοκοπημένης εταιρείας ανταλλαγής αρχείων μουσικής και βίντεο Scour.com την Τρίτη. H τελική προσφορά της Centerspan ήταν συνολικά εννέα εκατομμύρια δολάρια (3,5 δισ. δρχ.), εκ των οποίων τα 5,5 θα δοθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 3,5 σε μετοχές της εταιρείας.
60
H εταιρεία Centerspan Communications ήταν αυτή η οποία επικράτησε τελικά στη διαδικασία δημοπράτησης της χρεοκοπημένης εταιρείας ανταλλαγής αρχείων μουσικής και βίντεο Scour.com την Τρίτη. H τελική προσφορά της Centerspan ήταν συνολικά εννέα εκατομμύρια δολάρια (3,5 δισ. δρχ.), εκ των οποίων τα 5,5 θα δοθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 3,5 σε μετοχές της εταιρείας.
Ανταγωνιστές της Centerspan στη διαδικασία δημοπράτησης της χρεοκοπημένης εταιρείας ήταν οι εταιρείες Liquid Audio και Listen.com.
H εταιρεία Scour.com είχε υποβάλει αίτημα χρεοκοπίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Η εταιρεία έχει ήδη χρέη ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων (1,5 δισ. δρχ.), αλλά οι δικαστικές διώξεις για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων που εκκρεμούν εναντίον της από μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες, ενδέχεται να αυξήσουν τα χρέη της κατά 250 δισ. δολάρια (100 τρισ. δρχ.). Μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες του Χόλιγουντ (ανάμεσα στις οποίες και οι 20th Century Fox, Sony Pictures Entertainment και Walt Disney) είχαν μηνύσει στο παρελθόν το Scour κατηγορώντας το ότι μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων του διακινούνταν παράνομα δικές τους ταινίες σε ψηφιακή μορφή.
Οι όροι δημοπράτησης του Scour υπαγορεύουν ότι η ιδιοκτήτρια πλέον εταιρεία Centerspan απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων της Scour κατά τέτοιο τρόπο που να προκαλεί νομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Scour από την Centerspan δεν συνεπάγεται ότι η τελευταία θα αναλάβει και την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων της χρεοκοπημένης εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Από τον Εξολοθρευτή στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes: Ο Τζέιμς Κάμερον είναι ένας «γητευτής» του box office
- Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη έλαβαν ο «Έλληνας Εσκομπάρ» και οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες
- Μαϊάμι: Γιατρός βρέθηκε νεκρή μέσα σε καταψύκτη πολυκαταστήματος
- Greece’s Credit Card Market Stuck in Neutral
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Καβάλα
- Η Technogym καλωσορίζει τον Στέλιο Μαλακόπουλο στην οικογένειά της





