75

Δηλώσεις εμπιστοσύνης και βεβαιότητας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία έκανε πάλι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ από τη Βαρσοβία, όπου βρίσκεται για τη συνέλευση των Ολυμπιακών επιτροπών της Ευρώπης.

«Οι Αγώνες του 2004 θα γίνουν στην Αθήνα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο λαό της Αθήνας, την ελληνική κυβέρνηση και την οργανωτική επιτροπή. Αυτοί οι Αγώνες θα γνωρίσουν τεράστια επιτυχία» δήλωσε ο ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού κινήματος.


«Οι Έλληνες μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά τα οποία έδιναν έως τώρα οι χώρες που διοργάνωσαν τους Αγώνες. Μέχρι τώρα ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ήταν τα δύο συστατικά στοιχεία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Αθήνα μπορεί να προσφέρει και ένα τρίτο, αυτό της ιστορίας» συνέχισε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.


Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου της ΔΟΕ έρχονται σε μία «κρίσιμη» στιγμή, αφού στις 22 του Νοέμβρη η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναμένεται στη χώρα μας για να ελέγξει την πορεία των προετοιμασιών.


Όσον αφορά στην ελληνική εκπροσώπηση στη συνέλευση των Ολυμπιακών επιτροπών, γίνεται από τον εντεταλμένο σύμβουλο του «Αθήνα 2004» Μάρτον Σίμιτσεκ, το σύμβουλο διεθνών σχέσεων Διονύση Γάγγα και την Ελένα Κολέτι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ