75

Θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες η Ινέσα Κράβετς, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο τριπλούν. Σύμφωνα με τη μηνιαία ενημέρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, η Ουκρανή πρωταθλήτρια είχε πιαστεί «ντοπέ» τον περασμένο Ιούλιο, ύστερα από αιφνιδιαστικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε εκτός αγώνων.

Το όνομα της Κράβετς, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 15,50μ. από τον Αύγουστο του 1995, είναι ένα από τα τριάντα οκτώ που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΙΑΑF, στην οποία αναφέρονται οι αθλητές του στίβου που έχουν βρεθεί θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.


Σύμφωνα με την IAAF, η Κράβετς «πιάστηκε» ντοπέ στις 7 Ιουλίου, μετά το τεστ που υποβλήθηκε ενώ βρισκόταν για προετοιμασία στη Βαρκελώνη. Η διεθνής ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει την ομοσπονδία της Ουκρανίας, από την οποία η Κράβετς θα κληθεί σε απολογία.


Η Ουκρανή πρωταθλήτρια είχε τιμωρηθεί και στο παρελθόν με τρεις μήνες αποκλεισμό, όταν το 1993 βρέθηκε θετική σε χρήση διεγερτικών ουσιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters