Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση των Ευρωπαίων λογοτεχνών
Με τη δέσμευση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη για τη μονιμοποίηση του θεσμού των συναντήσεων των Ευρωπαίων λογοτεχνών στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 2η Συνάντηση Ευρωπαίων λογοτεχνών με θέμα «Μυθιστόρημα και Παγκοσμιοποίηση».
43
Με τη δέσμευση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη για τη μονιμοποίηση του θεσμού των συναντήσεων των Ευρωπαίων λογοτεχνών στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 2η Συνάντηση Ευρωπαίων λογοτεχνών με θέμα «Μυθιστόρημα και Παγκοσμιοποίηση».
Οσον αφορά στην αρχική απορία σχετικά με τη συμμετοχή ενός πολιτικού σε μια εκδήλωση για το μυθιστόρημα, ο Γ.Πασχαλίδης απάντησε ότι «ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες που συνδέονται με το μυθιστόρημα, η πολιτική έχει ξεχωριστή θέση» και συμπλήρωσε ότι η επικαιρότητα των ημερών δείχνει ότι οι πολιτικοί «μπορούν να βρεθούν από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά».
Παίρνοντας το λόγο ο ιδρυτής και διευθυντής του γαλλικού λογοτεχνικού περιοδικού
L atelier du Roman -που είναι και ο διοργανωτής της συνάντησης- Λάκης Προγκίδης τόνισε: «Στην ουσία η παγκοσμιοποίηση γίνεται επαρχιωτισμός και εμείς χάνουμε το ενδιάμεσο, την τέχνη και την Ευρώπη την ίδια».
Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στην επόμενη συνάντηση θα κληθούν ξένοι συγγραφείς να αναπτύξουν τις σκέψεις τους για τα έργα Ελλήνων πεζογράφων και ειδικότερα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Τέλος, όλοι οι Ευρωπαίοι λογοτέχνες που μετείχαν στη συνάντηση κατέληξαν στην αναγκαιότητα επαναδιαμόρφωσης του ιδεώδους της παγκόσμιας κοινωνίας, με την τέχνη στο ρόλο του «μεσολαβητή» και στόχο τον «καλώς νοούμενο κοσμοπολιτισμό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει αξιωματούχος
- Οι ευχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Ελ Κααμπί ενόψει τελικού: «Καλή επιτυχία» (pic)
- Shops Open Today in Greece as Winter Sales Kick Off
- Έρωτας τέλος: Μέγκαν Φοξ και MGK βάζουν ξανά «τελεία» στην σχέση τους μετά τη γέννηση της κόρης τους
- Σε δύσκολη θέση ο Τόμας Φρανκ στην Τότεναμ
- Επτά αγκάθια στην εύρεση ακινήτου



