75

Τα πάντα ήταν ανοιχτά μέχρι την τρίτη αλλαγή. Τότε ήταν που για την ομάδα των ΗΠΑ πήρε τη σκυτάλη η Μάριον Τζόουνς και άρχισε να… καλπάζει, οδηγώντας τις Αμερικανίδες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η διαφορά που εξασφάλισε ήταν αδύνατον να καλυφθεί από τις υπόλοιπες αθλήτριες και η Τάσα Κολάντερ Ρίτσαρντσον δεν είχε παρά να κάνει μία καλή κούρσα, για να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.

Η Μάριον Τζόουνς έφτασε έτσι τα πέντε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ωστόσο, «μόνο» τα τρία από αυτά είναι χρυσά και όχι όλα, όπως η ίδια θα ήθελε.


Η ομάδα των ΗΠΑ, με τις Τζερλ Μάιλς Κλαρκ, Μονίκ Χέναγκαν, Μάριον Τζόουνς και Λατάσα Κολάντερ Ρίτσαρντσον πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 3:22.62.


Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Τζαμαϊκανές Σάντι Ρίτσαρντς, Κάθριν Σκοτ Πόμαλς, Ντιόν Χέμινγκς και Λορέιν Γκρέιαμ με 3:23.25, επίδοση που είναι η καλύτερή τους για τη χρονιά.


Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην ομάδα της Ρωσίας, με τις Γιούλια Σοτνίκοβα, Σβετλάνα Γκοτσαρένκο, Ολγκα Κοτλιάροβα και Ιρίνα Πριβάλοβα να τερματίζουν σε 3:23.46.


Η Αυστραλία, παρά την προσπάθεια της Κάθι Φρίμαν και τις επευφημίες του πλήθους που είχε κατακλύσει το Ολυμπιακό στάδιο, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια και αρκέστηκε στην τρίτη θέση.


Η οκτάδα του τελικού


1. ΗΠΑ 3:22.62


2. Τζαμάικα 3:23.25


3. Ρωσία 3:23.46


4. Νιγηρία 3:23.80


5. Αυστραλία 3:23.81


6. Μεγάλη Βρετανία 3:25.67


7. Τσεχία 3:29.17


8. Κούβα 3:29.47

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ