Οι αλλαγές στο κλίμα θα επιφέρουν περισσότερες φυσικές καταστροφές
Οι μεταβολές των κλιματολογικών συνθηκών στον πλανήτη μας θα αυξήσουν τη συχνότητα και την ένταση των περιβαλλοντικών καταστροφών, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
65
Οι μεταβολές των κλιματολογικών συνθηκών στον πλανήτη μας θα αυξήσουν τη συχνότητα και την ένταση των περιβαλλοντικών καταστροφών, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει το επίπεδο του νερού των θαλασσών, να σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και διάφορες άλλες κλιματολογικές διαταραχές.
Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος του WWF δρ. Ούτε Κόλιερ, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι ακραίες εκδηλώσεις στο κλίμα σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν διαφορετικά μέρη του κόσμου με διαφορετικό τρόπο. Υποστηρίζουν ότι το νότιο ημισφαίριο θα υποφέρει περισσότερο. Συγκεκριμένα, το νότιο ημισφαίριο προβλέπουν ότι θα γίνει πιο ξηρό και το βόρειο πιο υγρό.
Την έρευνα συνέταξαν για το WWF ο Πιερ Βίλινγκς και ο Βίλεμ βαν Φέρσεφελντ από το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Σπουδών του Αμστερνταμ. Οι δύο επιστήμονες στηρίχτηκαν σε έγγραφα και παρατηρήσεις για τις αλλαγές του κλίματος οι οποίες συγκεντρώθηκαν από διάφορους οργανισμούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Greece Battles Surge in Illegal Online Gambling: 11,000 Sites Blocked
- Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025
- Νίκολιτς: «Κόντρα στην Κραϊόβα δεν είναι… καρναβάλι, θα δοθεί μια μάχη»
- Αγρότες: «Ουρές» χιλιομέτρων από ακινητοποιημένες νταλίκες στον Προμαχώνα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους η σύζυγος και η αδερφή του φερόμενου αρχηγού για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Καβάλα-Παναθηναϊκός 1-2: Ο Ταμπόρδα έστειλε το Τριφύλλι στην τετράδα (vid)




