69

Ο γνωστός Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Γκρίναγουεϊ βρέθηκε από την Παρασκευή το βράδυ στη χώρα μας. Προσκεκλημένος της «Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας» ήλθε για να δει χώρους όπως η Επίδαυρος, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με στόχο να εξετάσει τη δυνατότητα να παρουσιάσει και στη χώρα μας τη δουλειά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο σκηνοθέτης και εικαστικός, ο οποίος αναχώρησε την Κυριακή το βράδυ από την Ελλάδα, παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες με μεγάλη επιτυχία στο Αμστερνταμ την όπερα «Γράμματα στον Βέρμερ» σε λιμπρέτο δικό του και μουσική του Αντρίεσεν. Η όπερα συνοδευόταν από προβολή σκηνών από κινηματογραφικές ταινίες του.


Ο 58χρονος σκηνοθέτης, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα αλλά και δημιουργός των ταινιών «Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της», «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα», «Τα βιβλία του Πρόσπερο» και «Συνεχόμενοι πνιγμοί», γυρίζει αυτή την εποχή μια εξάωρη ταινία με θεματικό πυρήνα το πεπρωμένο του ανθρώπου και με πρωταγωνίστρια την Ισαμπέλα Ροσελίνι. Η ταινία πρόκειται να προβληθεί στην προσεχή Μόστρα στη Βενετία χωρισμένη σε τρία μέρη.


Παράλληλα, στον πολυπράγμονα δημιουργό έχει ανατεθεί η κατασκευή ενός μουσείου στην Ιταλία και πρόσφατα παρουσίασε στο Μιλάνο αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις φιλοτεχνημένες σε συνεργασία με Ιταλό καλλιτέχνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ