
Προχωρά η δημιουργία ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία
Η δημιουργία του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία ήταν το θέμα που απασχόλησε τον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με τους πρέσβεις του Μαρόκο N.Σεφιανί, της Ιορδανίας A.Σατά Αλ Χασάν, και της Παλαιστινιακής Αρχής A.Aμπντουλάχ.
43
Η δημιουργία του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία ήταν το θέμα που απασχόλησε τον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με τους πρέσβεις του Μαρόκο N.Σεφιανί, της Ιορδανίας A.Σατά Αλ Χασάν, και της Παλαιστινιακής Αρχής A.Aμπντουλάχ.
«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τους κυρίους πρέσβεις, οι οποίοι με ευχαρίστησαν για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία» δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο στοιχείο τόσο για τους Αθηναίους μουσουλμάνους, οι οποίοι ξεπερνούν τους εκατό χιλιάδες, όσο και για τους επισκέπτες της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Στις επόμενες εβδομάδες η διάταξη, που έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, θα πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πολεοδομικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, το πολιτιστικό κέντρο θα είναι έτοιμο το 2004.
Αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Νετζμετίν Ερμπακάν, σύμφωνα με την οποία εάν γίνει τέμενος στην Αθήνα, θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα.
«Εμείς δεν κάνουμε το τέμενος για να κάνουμε χάρη στον κ. Ερμπακάν ή σε οποιονδήποτε άλλο. Εχουμε μουσουλμάνους Ελληνες, οι οποίοι έχουν -σύμφωνα με το Σύνταγμά μας και με τα αισθήματα του ελληνικού λαού- ισότιμο δικαίωμα να θρησκεύονται, όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες. Εάν ο κ. Ερμπακάν θυμήθηκε με αυτή την ευκαιρία την υποχρέωση της Τουρκίας, που προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες, να λειτουργεί η Σχολή της Χάλκης, τόσο το καλύτερο» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κάλας υποβαθμίζει τις φήμες για αντιπαλότητα με την φον ντερ Λάιεν – «Ιστορίες για γατοκαβγάδες», λέει
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο in: Η ανακύκλωση της συζήτησης για το 2015 βολεύει τον Μητσοτάκη — η Αριστερά πρέπει να κοιτάξει μπροστά
- Είδος πολυτελείας το σουβλάκι – Φτάνει πλέον τα 5 ευρώ το τυλιχτό
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 9-20: Στον τελικό με άνεση οι «ερυθρόλευκες»
- Βίντεο που προκαλεί ίλιγγο: Τουρίστες περπατούν σε αιωρούμενη γέφυρα 60 μέτρα πάνω από το έδαφος στον Πύργο του Άιφελ





