
Aκριβά πληρώνουν MEGA και ANT1 τις «γκρίζες» διαφημίσεις
Mε οριακή πλειοψηφία τεσσάρων προς πέντε ψήφους, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΡΣ) επέβαλε πρόστιμο 200 εκατ. δραχμών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT και ΜΕGA (από 100 στον καθένα) για τις συγκαλυμμένες διαφημίσεις που προέβαλλαν κατ επανάληψη μέσα από εκπομπές τους, κυρίως της πρωινής ζώνης.
0
Mε οριακή πλειοψηφία τεσσάρων προς πέντε ψήφους, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΡΣ) επέβαλε πρόστιμο 200 εκατ. δραχμών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT και ΜΕGA (από 100 στον καθένα) για τις συγκαλυμμένες διαφημίσεις που προέβαλλαν κατ επανάληψη μέσα από εκπομπές τους, κυρίως της πρωινής ζώνης.
Οι εκπομπές αυτές είναι οι «Καλημέρα Ελλάδα» και «Πρωινός Καφές» του ΑΝΤ και «Σαν στο σπίτι σας» του ΜΕGA.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2000 που το ΕΡΣ επιβάλλει πρόστιμο στα ίδια κανάλια για τον ίδιο λόγο, τις «γκρίζες» διαφημίσεις. Τον προηγούμενο Μάιο το ΕΡΣ τιμώρησε τον ΑΝΤ με το ποσό των 60 εκατ. δραχμών και το ΜEGA με το ποσό των 40 εκατ. δραχμών.
Η επανάληψη των παραβιάσεων είναι ο λόγος που το ΕΡΣ αποφάσισε να επιβάλει υψηλότερα πρόστιμα. Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΡΣ Βασίλης Λαμρινουδάκης στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, «απαγορεύεται να παρεισφρέουν διαφημίσεις μέσα στις ενημερωτικές εκπομπές».
Η απόφαση του ΕΡΣ στηρίχθηκε κυρίως στο Προεδρικό Διάταγμα (αρ. 100) της 17ης Μαρτίου του 2000 που ορίζει τη «γκρίζα» διαφήμιση ως «σκόπιμη παρουσίαση από τηλεοπτικό σταθμό με διαφημιστικό σκοπό και ενδεχόμενη παραπλάνηση του κοινού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Srdjan Ivanovic: Ο ντράμερ των Blazin’ Quartet μιλά για τη τζαζ και το νέο δίσκο τους
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!


