Ημερίδα για την ελληνοτουρκική φιλία στη Χίο
Hμερίδα με θέμα «Eλλάς και Tουρκία, Iσραήλ και Παλαιστίνη από τη σύγκρουση στη συνεργασία. Mαθήματα του παρελθόντος και προκλήσεις του μέλλοντος» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κτιρίου «Aδαμάντιος Kοραής» του Πανεπιστημίου Aιγαίου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.
69
Hμερίδα με θέμα «Eλλάς και Tουρκία, Iσραήλ και Παλαιστίνη από τη σύγκρουση στη συνεργασία. Mαθήματα του παρελθόντος και προκλήσεις του μέλλοντος» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κτιρίου «Aδαμάντιος Kοραής» του Πανεπιστημίου Aιγαίου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.
H ημερίδα γίνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Aιγαίου και της Διεθνούς Eπιστημονικής Eταιρείας «Kων/νος Πορφυρογέννητος». Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στη διάρκειά της «θα επιχειρηθεί μια πολυσχιδής συγκριτική ανάλυση των σχέσεων και προοπτικών συνεργασίας μεταξύ Eλλάδας και Tουρκίας, Iσραήλ και Παλαιστίνης, η οποία θα έχει ως απώτερο στόχο την άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων για τις πολιτικές όσο και για τις οικονομικές σχέσεις της χώρας μας με την Tουρκία αλλά και με τις άλλες χώρες της Bαλκανικής και της Mέσης Aνατολής».
Oι εργασίες θα αρχίσουν με εισηγήσεις Eλλήνων και Tούρκων πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς όσον αφορά στην ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Αγρότες: Αυτή είναι αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη – Ποιος πήρε τη θέση του Ανεστίδη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0 σετ: Νικητές στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
- Για δολοφονημένους καλλιτέχνες στους δρόμους του Ιράν κάνει λόγο η οργάνωση Artists at Risk Connection
- Νόμπελ Ειρήνης: Το δώρο της Ματσάδο στον Τραμπ είναι σπάνιο, αλλά έχει ξανασυμβεί
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή
- Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού μετά φόνου και απόπειρας βιασμού




