Hμέρα μετά μουσικής αλλά χωρίς αυτοκίνητα διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό εορτασμό της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» μαζί με άλλες 700 πόλεις. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών στο κέντρο της Αθήνας και θα κινούνται μόνο τα ποδήλατα.

Ο Δήμος Αθηναίων προανήγγειλε μια σειρά από εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε περιβαλλοντικά ζητήματα.


Το πρόγραμμα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του Το Βήμα, περιλαμβάνει συναυλίες μουσικών συνόλων, παραστάσεις από ομάδες χορού και θεάτρου δρόμου, ζωγραφικές και φωτογραφικές εκθέσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, που θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους της Αθήνας.


Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο περιλαμβάνουν επίσης κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της πόλης.


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν, κατά σειρά, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και ο Διονύσης Τσακνής με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.


Η συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα αρχίσει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί στις 23:30.