Αναγεννησιακά εκθέματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Aναγεννησιακά έργα τέχνης από τη συλλογή του Αμερικανού επιχειρηματία Αλέξις Γκρέγκορι και του ιδρύματος Giorgio Gini της Βενετίας θα φιλοξενηθούν από τις 4 Οκτωβρίου έως τον Ιανουάριο του 2001 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή.
45
Aναγεννησιακά έργα τέχνης από τη συλλογή του Αμερικανού επιχειρηματία Αλέξις Γκρέγκορι και του ιδρύματος Giorgio Gini της Βενετίας θα φιλοξενηθούν από τις 4 Οκτωβρίου έως τον Ιανουάριο του 2001 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή.
Τα εκθέματα είναι κυρίως αγαλματίδια και επιτραπέζια αντικείμενα και τα περισσότερα είναι εμπνευσμένα από τη Βίβλο και την κλασική αρχαιότητα.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Εξουσίας, από τη συλλογή του Aλέξις Γκρέγκορι θα εκτεθούν 60 χάλκινα έργα, που αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της μικρογλυπτικής τέχνης της Αναγέννησης.
Από την πλούσια συλλογή του Ιδρύματος Giorgio Gini έχουν επιλεγεί για την έκθεση χειρόγραφα και βιβλία, που βρέθηκαν κυρίως σε εκκλησίες και μοναστήρια.
Η συλλογή του ιδρύματος θεωρείται ίσως η σπουδαιότερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις εικονογραφημένες σελίδες λειτουργικών χειρογράφων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι μικρογραφίες σε χειρόγραφα, που φιλοτεχνήθηκαν μετά τον Τζιότο (1267 – 1337), τον εισηγητή του νατουραλισμού στην εικονογράφηση θρησκευτικών κειμένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Αυτή είναι αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη – Ποιος πήρε τη θέση του Ανεστίδη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0 σετ: Νικητές στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
- Για δολοφονημένους καλλιτέχνες στους δρόμους του Ιράν κάνει λόγο η οργάνωση Artists at Risk Connection
- Νόμπελ Ειρήνης: Το δώρο της Ματσάδο στον Τραμπ είναι σπάνιο, αλλά έχει ξανασυμβεί
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή
- Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού μετά φόνου και απόπειρας βιασμού




