69

Η βρετανική Περιβαλλοντική Υπηρεσία κατηγορεί τους κατασκευαστές της γνωστής Γέφυρας της Χιλιετίας (Millenium Bridge) για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του ποταμού Τάμεση. Η περιοχή της γέφυρας είναι γεμάτη από ογκόλιθους και μπάζα, που τοποθετήθηκαν στις εκβολές του ποταμού, για να εμποδίσουν τη ροή του νερού κατά τη διάρκεια των έργων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Art Daily, η Περιβαλλοντική Υπηρεσία σκοπεύει να πιέσει τις Αρχές διά της νομικής οδού να αποσύρουν τα μπάζα, τα οποία επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης μικροοργανισμών, έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της χλωρίδας και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών πεζών, που βαδίζουν δίπλα στις όχθες.


Η απομάκρυνση των ογκόλιθων και των μπάζων επρόκειτο να γίνει στα τέλη Μαρτίου, αλλά δεν έγινε, επειδή, σύμφωνα με υπευθύνους της κατασκευής του έργου, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν έργα κατασκευής νέας γέφυρας του Τάμεση, για την οποία θα χρειαστούν ξανά μπάζα και ογκόλιθοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ