26

Προσωπική παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, απέτρεψε την ύστατη στιγμή την παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.in.gr η άσχημη εξέλιξη που είχε την Πέμπτη το πρωί το θέμα του νομοσχεδίου του υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας για το κώλυμα των παραγόντων ανάγκασε το Γ.Φλωρίδη να σκεφθεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του.


Ωστόσο, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ή ακόμα, κατά μία πληροφορία, και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, ήλθε σε επαφή με τον υφυπουργό αθλητισμού, εκφράζοντάς του τη στήριξή του και αποτρέποντάς τον από την παραίτηση.


Απόδειξη της αντιστροφής του κλίματος από πλευράς Γιώργου Φλωρίδη αποτελεί και το γεγονός της έκτακτης συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης, στη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν «καταπέλτης» κατά των «διαπλεκομένων».


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις ώρες που ο Γ.Φλωρίδης φερόταν να είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει το υφυπουργείο Αθλητισμού, και πριν δεχτεί το τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου, κυκλοφόρησαν και κάποια ονόματα αντικαταστατών του Μακεδόνα πολιτικού.


Συγκεκριμένα, ως υποψήφιος φερόταν ο Παναγιώτης Φασούλας, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, που οι πληροφορίες τον ήθελαν να ενεργοποιείται και πάλι στην παλαιά του θέση. Ολα αυτά, όμως, αποδεικνύονται επί του παρόντος μάταια, αφού ο Γιώργος Φλωρίδης επέστρεψε και μάλιστα δριμύτερος στη θέση του, καταθέτοντας την Παρασκευή και το «περίφημο» νομοσχέδιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ