Αυτοψία πριν από τη διάλυση του ναού του Επικουρείου Απόλλωνος
Λίγο πριν ξεκινήσει η διάλυση του βόρειου πτερού του ναού του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες Πελοποννήσου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε να μελετήσει εκ νέου την πρόταση διάλυσης - αναστήλωσης και να διενεργήσει αυτοψία στο χώρο το μνημείου.
Λίγο πριν ξεκινήσει η διάλυση του βόρειου πτερού του ναού του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες Πελοποννήσου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε να μελετήσει εκ νέου την πρόταση διάλυσης – αναστήλωσης και να διενεργήσει αυτοψία στο χώρο το μνημείου.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα ,το ΚΑΣ έλαβε αυτή την απόφαση λόγω της τεράστιας σημασίας του μνημείου και των δυσκολιών που παρουσιάζει το εγχείρημα της διάλυσης και επαναδόμησης.
Είναι η ώρα να αποφασίσουμε τι αρχαίο υλικό θα θυσιάσουμε για να σώσουμε το μνημείο είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπούρας, μέλος του ΚΑΣ.
Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος παρουσιάζει παραμορφώσεις και στις τρεις διαστάσεις του. Ο διευθυντής αναστήλωσης, Δημοσθένης Ζιρό, εξέφρασε την άποψη ότι η τμηματική απόσπαση του μνημείου πιθανόν να επιβαρύνει το αναστηλωμένο μνημείο.
- Sleepmaxxing: Όταν ο ύπνος γίνεται «status symbol» και εργαλείο biohacking
- Ιερεθουέλο: «Η διαιτησία στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλή»
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι άνοιξαν φορτηγό με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό αξίας 40.000 ευρώ
- Μάνος Ελευθερίου: «Δυο μασουράκια ντεμισέ»
- Ιωάννινα: Συνελήφθη 15χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου – Τον τραυμάτισε σοβαρά στο μάτι
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Ζελένσκι – Μακρόν την Παρασκευή στο Παρίσι




