Συνελήφθη συγγραφέας στη Σρι Λάνκα για προσβολή των Θείων
H αστυνομία της Σρι Λάνκα συνέλαβε το συγγραφέα ενός βιβλίου, το οποίο, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, προσβάλλει την Παναγία. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μανχούλα Γουεντιβαρντίν, συνελήφθη με την κατηγορία της συνωμοσίας για την υπονόμευση της θρησκευτικής και εθνικής ενότητας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.
45
H αστυνομία της Σρι Λάνκα συνέλαβε το συγγραφέα ενός βιβλίου, το οποίο, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, προσβάλλει την Παναγία. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μανχούλα Γουεντιβαρντίν, συνελήφθη με την κατηγορία της συνωμοσίας για την υπονόμευση της θρησκευτικής και εθνικής ενότητας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.
Η Καθολική Εκκλησία της Σρι Λάνκα κατέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να αποτρέψει την πώληση του βιβλίου του Γουεντιβαρντίν που έχει τον τίτλο Mary named Maria.
Το βιβλίο αυτό είναι πολύ προσβλητικό για τους καθολικούς δήλωσε ο Μάλκομ Ρανχίθ, γενικός γραμματέας του συνεδρίου των καθολικών επισκόπων, o οποίος όμως δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενό του.
Υστερα από απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Κολόμπο, την Πέμπτη, απαγορεύτηκαν προσωρινά η έκδοση και η κατοχή του βιβλίου. Ο Ρανχίθ υποστηρίζει ότι οι αντιδράσεις οφείλονται σε ένα διήγημα που περιέχεται στο βιβλίο, το οποίο η Εκκλησία θεωρεί ότι προσβάλλει την Παναγία. Εξίσου, όμως, ενόχλησε και το εξώφυλλο, στο οποίο απεικονίζεται μία ημίγυμνη γυναίκα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα βιβλίο αναστατώνει την Καθολική Εκκλησία της Σρι Λάνκα. Το 1994 ένα καθολικός ιερέας είχε αφοριστεί εξαιτίας ενός βιβλίου του με τίτλο Mary and Human Liberation.
Πηγή: Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Μειώνεται η ανθρώπινη προσοχή; Ο μύθος των 47 δευτερολέπτων στην εποχή της οθόνης
- Άρχισαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια – Πότε θα διεξαχθούν τα τεστ
- Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται έντονα για τον Μόουζες Ράιτ
- «Δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια η Κυβέρνηση» – Κριτική των κομμάτων στα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
- Στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας με τη Chevron, εξηγήσεις για «γκρίζα» σημεία ζητά η Αντιπολίτευση
- Το Ιράν, ο Κόλπος και το υψηλό ρίσκο μιας παρατεταμένης κρίσης




