
Τα κινητά θα αποκτήσουν δείκτη προστασίας
Οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia, Motorola και Ericsson αναπτύσσουν ένα πρότυπο, ονόματι SAR, βάσει του οποίου θα μετριέται η ακτινοβολία που απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός από ένα κινητό τηλέφωνο.
65
Οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia, Motorola και Ericsson αναπτύσσουν ένα πρότυπο, ονόματι SAR, βάσει του οποίου θα μετριέται η ακτινοβολία που απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός από ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι εταιρείες αυτές θα αρχίσουν από το 2001 να χαρακτηρίζουν κάθε νέο μοντέλο κινητού τηλεφώνου με έναν αριθμό, ο οποίος θα δηλώνει τη μέγιστη ποσότητα ακτινοβολίας που απορροφάται ανά χιλιόγραμμο του ανθρώπινου σώματος από το συγκεκριμένο μοντέλο.
Σύμφωνα με το Techweb, έρευνες πολλών ετών δεν απέδειξαν ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία των χρηστών. Ωστόσο, η ανησυχία από την πλευρά των καταναλωτών ώθησε τους μεγάλους κατασκευαστές στην ανάπτυξη του προτύπου SAR.
Πάντως, πρόσφατα ένας Αμερικανός νευρολόγος μήνυσε τη Motorola και άλλες οκτώ εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ισχυριζόμενος ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου τού προκάλεσε εγκεφαλικό όγκο και ότι οι μηνυθείσες εταιρείες δεν τον είχαν προειδοποιήσει για τις βλάβες υγείας που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του κινητού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Αυτόματη θανατική ποινή στους συλληφθέντες για τρομοκρατία Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης
- Γερμανία: Με GPS «ελεύθερος» ο λύκος που δάγκωσε γυναίκα στο Αμβούργο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]
- Νάπολι – Μίλαν 1-0: Ο Πολιτάνο ανέβασε τους γηπεδούχους στη δεύτερη θέση
- Κρίση πετρελαίου: Κίνδυνο ελλείψεων σε καύσιμα αντιμετωπίζει η Ιαπωνία
- Τέμπη: Αυτό είναι το υλικό που είχαν «κρυφό» οι δικαστικοί πραγματογνώμονες




