65

Ιάπωνες επιστήμονες πιστεύουν ότι η σοκολάτα περιέχει ένα συστατικό το οποίο έχει αντιβακτηριδιακή δράση και μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των δοντιών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στο βασικό συστατικό της σοκολάτας, το σπόρο του κακάου, καταπολεμούν διάφορα βακτηρίδια του στόματος, όπως δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist την Τετάρτη.


Τα δόντια καταστρέφονται, επειδή τα βακτηρίδια του στόματος μετατρέπουν τη ζάχαρη σε οξέα, τα οποία βαθμηδόν ροκανίζουν την επιφάνειά τους.


Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα διαπίστωσαν με πειράματα που διεξήγαγαν σε ποντίκια ότι ο φλοιός του σπόρου του κακάου, ο οποίος συνήθως χάνεται κατά την παρασκευή σοκολάτας, έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση.


Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να κατασκευαστούν συμπληρώματα για οδοντόκρεμες που θα περιέχουν εκχύλισμα του φλοιού. Ο φλοιός θα έπρεπε να χρησιμοποιείται στην παρασκευή σοκολάτας, ώστε αυτή να γίνει πιο υγιεινή για τα δόντια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters