Συμβιβασμός αξίας 20 δισ. δολαρίων ανάμεσα σε Sony Music και MP3.com
Οι ιδιοκτήτες των μουσικών CD της Sony θα μπορούν να ακούσουν τα τραγούδια μέσω Internet κάνοντας χρήση της υπηρεσίας MyMP3.com, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε το MP3.com με τη Sony Music Entertainment. Ο συμβιβασμός, όμως, δεν ήταν ανέξοδος: σύμφωνα με το CNet, το MP3.com εκτιμάται ότι θα αποζημιώσει με 20 εκατ. δολάρια (7,5 δισ. δρχ.) τη Sony και θα πληρώνει αντίτιμο για τη χρήση του δικαιώματος στο μέλλον.
39
Οι ιδιοκτήτες των μουσικών CD της Sony θα μπορούν να ακούσουν τα τραγούδια μέσω Internet κάνοντας χρήση της υπηρεσίας MyMP3.com, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε το MP3.com με τη Sony Music Entertainment. Ο συμβιβασμός, όμως, δεν ήταν ανέξοδος: σύμφωνα με το CNet, το MP3.com εκτιμάται ότι θα αποζημιώσει με 20 εκατ. δολάρια (7,5 δισ. δρχ.) τη Sony και θα πληρώνει αντίτιμο για τη χρήση του δικαιώματος στο μέλλον.
To ΜP3.com έχει καταλήξει σε ανάλογου κόστους συμφωνία και με τις Warner Music, BMG και EMI τους τελευταίους δύο μήνες. Η εταιρεία έχει υπολογίσει ότι οι μηνύσεις των πέντε μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών θα της κοστίσουν περίπου 150 εκατ. δολάρια (56 δισ. δρχ.).
Η δισκογραφική εταιρεία που δεν έχει, προς το παρόν, καταλήξει σε συμφωνία με το MP3.com είναι η Universal Music. Η δικαστική ακρόαση για αυτή την υπόθεση έχει οριστεί για τις 28 Αυγούστου. Τότε θα καθοριστεί το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει το MP3.com στην Universal, εάν στο μεταξύ δεν έχει επέλθει εξωδικαστική συμφωνία.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί εάν οι χρήστες θα κληθούν να πληρώνουν για να ακούν τα τραγούδια των μουσικών CD που έχουν αγοράσει μέσω Internet. Το MP3.com θα πληρώνει αντίτιμο στις δισκογραφικές εταιρείες κάθε φορά που ένας χρήστης εγγράφεται στην υπηρεσία για τη χρήση των τραγουδιών των εταιρειών, αλλά και κάθε φορά που ακούει ένα τραγούδι.
MP3board.com: Τα παράπονά σας στην AOL
Την ίδια στιγμή, το MP3board.com (που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της μουσικής βιομηχανίας για συνδρομή στην εξάπλωση της πειρατείας μουσικής μέσω Διαδικτύου) αλλάζει πολιτική άμυνας. Iσχυρίζεται ότι, εάν η δική του μηχανή αναζήτησης που ψάχνει για τραγούδια mp3 και στο δίκτυο των χρηστών του Gnutella θεωρηθεί παράνομη, τότε και η AOL θα πρέπει να αναλάβει ένα μέρος της ευθύνης. Η αιτία; Οι δημιουργοί του προγράμματος Gnutella ήταν προγραμματιστές της Nullsoft, θυγατρικής της AOL.
Πριν η AOL προλάβει να σταματήσει την ολοκλήρωση του προγράμματος που αναπτυσσόταν, όπως υποστηρίζει, χωρίς την εξουσιοδότησή της, το πρόγραμμα διαδόθηκε μέσω Internet. Ως εκ τούτου, η AOL θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τη χρήση του προγράμματος, όπως όταν κάποιος που μηνύεται για πρόκληση αυτοκινητιστικού ατυχήματος μπορεί να αμυνθεί μηνύοντας με τη σειρά του τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου και αποδίδοντας σε εκείνον μέρος της ευθύνης για το ατύχημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κορυφαία τετράδα στο μυαλό του Κλοπ
- Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνεχή και συγκεκριμένη απειλή, αδιανόητη κάθε συζήτηση για εφησυχασμό – Εθνική μας υποχρέωση η μετάβαση των ΕΔ στη νέα εποχή
- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Γιατί η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ δεν παντρεύτηκε ποτέ τον Τιμ Μπάρτον παρά τα 13 χρόνια σχέσης τους;
- Λαζόπουλος για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Δεν πήρε τη θέση με την αξία του, μπήκε από την πίσω πόρτα
- Νότιγχαμ Φόρεστ: Ενός λεπτού σιγή στην προπόνηση για την Ειρήνη Μαρινάκη




