38

Χορευτές από τα φημισμένα ρωσικά μπαλέτα Μπολσόι θα εμφανιστούν για δύο βραδιές, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο της Πετρούπολης, στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πέτρας.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, οι διάδοχοι της Πλισέσκαγια, της Ουλάνοβα και άλλων χορευτών των μπαλέτων Μπολσόι θα παρουσιάσουν στους θεατές του Φεστιβάλ Πέτρας δημοφιλείς χορογραφίες πάνω στη Σοπενιάνα του Σοπέν, χορούς του Τσαϊκόφσκι, από την Ωραία Κοιμωμένη έως το Ρουσκάι, το Χρυσό Αιώνα του Σοστακόβιτς και τη Νύχτα της Βαλπουργίας από την όπερα Φάουστ του Γούνο.


Οι σολίστ του Μπολσόι που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα είναι η βραβευμένη Μαρία Αλας, η Ειρήνη Ζίμπροβα, ο Αλεξάντερ Σομόβ, ο Α.Ευδοκίμοβ, ο Κ.Σουλιέποφ και πολλοί άλλοι. Ολοι τους, απόφοιτοι της σχολής χορού της Μόσχας ή της Αγίας Πετρούπολης, συνεχίζουν τη μεγάλη παράδοση του θεάτρου Μπολσόι, αν και οι ημέρες του μεγαλείου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ