Ο Γούντι Αλεν εναντίον της επιλογής Τζόζεφ Λίμπερμαν
Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γούντι Αλεν, του οποίου οι εβραϊκές καταβολές είναι ηλίου φαεινότεραι μέσα από το κινηματογραφικό του έργο, στράφηκε εναντίον του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Τζόζεφ Λίμπερμαν, ορθόδοξου εβραίου, εξαιτίας του πουριτανισμού του.
69
Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γούντι Αλεν, του οποίου οι εβραϊκές καταβολές είναι ηλίου φαεινότεραι μέσα από το κινηματογραφικό του έργο, στράφηκε εναντίον του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Τζόζεφ Λίμπερμαν, ορθόδοξου εβραίου, εξαιτίας του πουριτανισμού του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα την Παρασκευή, μολονότι ο Νεοϋορκέζος κινηματογραφιστής είναι Δημοκρατικός και εβραίος, όπως και ο Λίμπερμαν, δεν δίστασε να στρέψει τα πυρά του εναντίον της επιλογής του ως υποψηφίου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών στο πλευρό του Αλ Γκορ.
Πιο συγκεκριμένα, επέκρινε όσους έμειναν κατάπληκτοι που ένας εβραίος είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να μπορούν να είναι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα όλοι: γυναίκες, μαύροι και ομοφυλόφιλοι, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές για την ποιότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος στις ΗΠΑ.
Πέρα από αυτό, όμως, καταφέρθηκε εναντίον του ίδιου του Λίμπερμαν, επειδή ήταν ο πρώτος από τους Δημοκρατικούς που επιτέθηκε στον Κλίντον για την περίφημη εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Ο Αλεν προσέθεσε ότι είναι απαράδεκτο ένας πολιτικός, και μάλιστα από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Αμερικανό πρόεδρο, να προσπαθεί να τον βγάλει από τη μέση μόνο και μόνο εξαιτίας ενός ερωτικού δεσμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι – Πόσο ασφαλής είναι η καλντέρα της Σαντορίνης
- Greece: Winter Sales Bring Extended Sunday Shopping Hours
- Το καλοσυνάτο αδεσποτάκι κουταβάκι Πίξι αναζητά τον άνθρωπό του
- «Δε μας επιτρέπεται να γερνάμε» – Το μοντέλο των 80s, Κιμ Αλέξις, μιλάει στα 64 της για την «καταπίεση της ομορφιάς»
- Ηχητικές παρωπίδες στο γραφείο: Να φοράει κανείς ακουστικά στη δουλειά ή να μη φοράει;
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου




