Προσωρινά μυστικός θα παραμείνει ο τρόπος λειτουργίας του σαρκοβόρου του FBI
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης e-mail, Carnivore (σαρκοβόρο), θα παραμείνουν επτασφράγιστο μυστικό για ένα χρονικό διάστημα, καθώς ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στο FBI να προετοιμάσει την έκθεσή του για τη λειτουργία του συστήματος.
0
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης e-mail, Carnivore (σαρκοβόρο), θα παραμείνουν επτασφράγιστο μυστικό για ένα χρονικό διάστημα, καθώς ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στο FBI να προετοιμάσει την έκθεσή του για τη λειτουργία του συστήματος.
Σε μια ακρόαση – εξπρές ο δικαστής Τζέιμς Ρόμπερτσον απέρριψε το αίτημα του Κέντρου Πληροφοριών για την Ηλεκτρονική Ασφάλεια (EPIC) για αποκάλυψη της λειτουργίας του Carnivore και έδωσε διορία δέκα ημερών στο FΒΙ ώσπου να αρχίσει να διοχετεύει πληροφορίες για το σαρκοβόρο του. Η EPIC διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς, όπως αναφέρει, υπάρχουν υπόνοιες ότι το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των ιντερνετικών δραστηριοτήτων των Αμερικανών πολιτών.
Οπως αναφέρει το CNN, η Αμερικανική Ενωση Ατομικών Δικαιωμάτων έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τη χρήση του Carnivore και την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου στις επικοινωνίες, διατεινόμενη ότι το FBI μπορεί να ελέγχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να ανακαλύπτει ποιους δικτυακούς τόπους επισκέφθηκε κάποιος χρήστης ή να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σε ομάδες συζήτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ ο καθ. Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος
- «Παύλο τα καταφέραμε, νικήσαμε, τους τσάκισες»: Με δάκρυα στα μάτια η Μάγδα Φύσσα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής
- Ισπανός οπαδός μπέρδεψε τα…St James Park και αντί να δει Champions League, είδε Γ’ Αγγλίας!
- Επίθεση με πέτρες σε συρμό του Ηλεκτρικού στον σταθμό «Περισσός» – Τραυματίστηκε ένας επιβάτης
- Από φέτος οι γυναίκες μπορούν να υπηρετούν εθελοντική θητεία στο στρατό – Το βίντεο του ΓΕΣ
- Οι αδυναμίες της Τουρκίας στην αεράμυνα, το παράθυρο «ευκαιρίας» για την Ελλάδα και η Βουλγαρία




