69

Με τη διάσημη μοιραία γυναίκα της μεγάλης οθόνης Μάρλεν Ντίτριχ είχε ερωτική επαφή ο αγαπημένος πρόεδρος των Αμερικανών, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως υποστηρίζει ο Βρετανός θεατρικός κριτικός Κένεθ Τάιναν στο προσωπικό του ημερολόγιο, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί σε συνέχειες από το περιοδικό New Yorker μέσα στην εβδομάδα.

Ο Τάιναν, που πέθανε το 1979, σημειώνει στο ημερολόγιό του πως ο Κένεντι είχε προσκαλέσει την Ντίτριχ ένα απόγευμα του 1962 στο Λευκό Οίκο.


Η ντίβα της έβδομης τέχνης υπήρξε φίλη του πατέρα του προέδρου, Τζόζεφ Π. Κένεντι, στη δεκαετία του 30, ενώ η κόρη της ήταν αγαπημένη φίλη του Τζον Κένεντι και των αδελφών του στα παιδικά παιχνίδια τους.


Ο Τάιναν αποκαλύπτει πως η Ντίτριχ, ηλικίας τότε 60 ετών, έγινε δεκτή από τον Τζον Κένεντι, ο οποίος είχε φροντίσει να προμηθευτεί και να βάλει στον πάγο το αγαπημένο της γερμανικό κρασί. Η Ντίτριχ σε αυτή την πρώτη τους επαφή δεν επρόκειτο να μείνει πολύ μαζί του, επειδή ο πρόεδρος έπρεπε να βρίσκεται σε μία άλλη συνάντηση μισή ώρα αργότερα, πράγμα που του ήταν δυσάρεστο.


Ο Τάιναν αποκαλύπτει στο ημερολόγιό του όλες τις λεπτομέρειες από το ερωτικό σμίξιμο του Κένεντι με την Ντίτριχ, έτσι όπως τού τις αποκάλυψε η ηθοποιός.


Η φυσική επαφή τους τελείωσε πολύ γρήγορα και πολύ τρυφερά, όπως είπε η ίδια στον Τάιναν. Ο πρόεδρος κατόπιν αποκοιμήθηκε, αλλά η θρυλική ηθοποιός γρήγορα τον ξύπνησε για να τη συνοδεύσει στην έξοδο του Λευκού Οίκου. Λίγο πριν από την αναχώρησή της ο Κένεντι της έκανε μία κρίσιμη ερώτηση: Είχες ερωτικές σχέσεις με τον πατέρα μου; και ο Γαλάζιος Αγγελος -όπως ήταν γνωστή η ντίβα από την ομώνυμη ταινία – του έδωσε αρνητική απάντηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ