28

Ενα εξελιγμένο ανθρωπόμορφο ρομπότ με το όνομα P3 παρουσίασε σήμερα, Κυριακή, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί το πιο προηγμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο, καθώς διαθέτει βελτιωμένες ικανότητες αντίληψης της διαμόρφωσης του εδάφους, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί απλά καθήκοντα με τα δύο μηχανικά του χέρια.

Αν και το βάδισμά του εξακολουθεί να συναγωνίζεται σε αδεξιότητα το γνωστό από την ταινία Πόλεμος των Αστρων ρομπότ, 3-CPO, η Honda σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει ως επίδειξη της τεχνολογικής της υπεροχής.


Το P3 θα αποτελέσει ένα από τα κύρια εκθέματα της εταιρείας στην έκθεση τεχνολογίας Του 21ου αιώνα που θα γίνει στο Τόκιο μεταξύ της 21ης Ιουλίου και της 8 Αυγούστου.


Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι της εταιρείας θα μπορούν να ενοικιάσουν ένα Ρ3 για διαφημιστικούς σκοπούς με κόστος περίπου 340.000 δραχμές την ημέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters