
Η Ελλάδα συμμετέχει στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Εβραϊκής Μουσικής
Με την ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico συμμετέχει η χώρα μας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Εβραϊκής Μουσικής που οργανώνεται αυτή τη χρονιά στο Λονδίνο.
43
Με την ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico συμμετέχει η χώρα μας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Εβραϊκής Μουσικής που οργανώνεται αυτή τη χρονιά στο Λονδίνο.
Το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και η ελληνική πρεσβεία παρουσιάζουν, στις 19 Ιουνίου, στο Queen Elizabeth Hall, παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου και σεφαραδίτικους σκοπούς, πρόγραμμα το οποίο ταξίδεψε σε πολλές πόλεις του εξωτερικού την περασμένη χρονιά με μεγάλη επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σ.Γιαννάτου και το συγκρότημά της συναντούν για τρίτη φορά το μουσικόφιλο κοινό της βρετανικής πρωτεύουσας, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν στο WOMAD το 1996 και στο Μπάρμπικαν το 1997.
Τα τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σαρδηνία, την Κορσική, το Ισραήλ, την Τουρκία, τη Νότια Ιταλία, την Αλβανία, την Προβηγκία και την Ισπανία έχουν επιλεγεί με σκοπό να αποσαφηνίσουν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της προέλευσής τους, καθώς και τους κοινούς συνδετικούς κρίκους που ενώνουν ανά τους αιώνες τους πανάρχαιους πολιτισμούς αυτής της περιοχής.
Ενώ το κάθε τραγούδι έχει τη δική του φωνητική και ηχητική χροιά, το πρόγραμμα στο σύνολό του επιδεικνύει μια γοητευτική σειρά από συνεχείς δανεισμούς του ενός μουσικού ιδιώματος με το άλλο.
Τα σεφαραδίτικα τραγούδια του προγράμματος αντανακλούν τη μετανάστευση των Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία στη Βόρειο Ελλάδα συνδέοντας την Ανατολή και τα Βαλκάνια με τις εβραϊκές παραδόσεις της Ιβηρικής χερσονήσου.
Σημειώνεται ότι οι εμφανίσεις της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα έχουν γίνει δεκτές με ενθουσιασμό από το κοινό και την κριτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Απόψε κανείς δεν πεθαίνει»: Για 12 επιπλέον παραστάσεις στο Θέατρο Μπέλλος
- SNL: Τζακ Μπλακ και Τζακ Γουάιτ έβαλαν «φωτιά» με το Seven Nation Army
- Μεσολόγγι: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την Hρωική Έξοδο
- Ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη, «μάχη» ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στην Τούμπα
- Τα Στενά του Ορμούζ, η άρνηση των ευρωπαίων να μπουν σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους και οι στόχοι των ΗΠΑ
- Padel: Η καλύτερη άσκηση για σώμα και μυαλό;




