Η AOL παρουσιάζει πρότυπο για τα προγράμματα στιγμιαίου μηνύματος
H America Online υπέβαλε την Παρασκευή τη δική της πρόταση για τη δημιουργία προτύπου που θα αφορά στις εφαρμογές αποστολής στιγμιαίου ηλεκτρονικού μηνύματος. Το πρότυπο αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε ανταγωνιστικά προγράμματα, προκειμένου να γίνουν συμβατά και να επικοινωνούν με τον Instant Messenger και το ΙCQ της AOL.
65
H America Online υπέβαλε την Παρασκευή τη δική της πρόταση για τη δημιουργία προτύπου που θα αφορά στις εφαρμογές αποστολής στιγμιαίου ηλεκτρονικού μηνύματος. Το πρότυπο αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε ανταγωνιστικά προγράμματα, προκειμένου να γίνουν συμβατά και να επικοινωνούν με τον Instant Messenger και το ΙCQ της AOL.
Οι προτάσεις της AOL κατατέθηκαν την Πέμπτη στην IETF (Internet Engineering Task Force), υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται οι προτάσεις που αφορούν σε πρότυπα (λογισμικού ή συσκευών) για τη βιομηχανία της Πληροφορικής.
Ο πρόεδρος της IETF Βιγιάι Σαρασβάτ δήλωσε ότι η πρόταση της AOL αποτελεί ένα πολύ καλό πρώτο βήμα που μπορεί να οδηγήσει στην καθιέρωση ενός προτύπου, το οποίο θα ακολουθούν όλα τα προγράμματα αποστολής στιγμιαίου ηλεκτρονικού μηνύματος. Η AOL κυριαρχεί σε αυτόν το χώρο με τις εφαρμογές της Instant Messenger και ΙCQ, και για αυτόν το λόγο η πρότασή της έχει ιδιαίτερη σημασία.
Πάντως, μέχρι τώρα η AOL εμπόδισε όλες τις προσπάθειες άλλων εταιρειών να κάνουν τα προγράμματά τους συμβατά με τα δικά της, προκειμένου οι χρήστες τους να επικοινωνούν με εκείνους του Instant Messenger και του ΙCQ. Πρόσφατα μάλιστα η AOL μπλόκαρε τους χρήστες ενός προγράμματος αποστολής στιγμιαίου ηλεκτρονικού μηνύματος της εταιρείας Odigo από τις δικές της υπηρεσίες.
To ενδιαφέρον άλλων εταιρειών να επικοινωνούν οι χρήστες τους με χρήστες των προγραμμάτων της AOL εξηγείται εύκολα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Instant Messenger έχει 91 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και το ΙCQ 62 εκατομμύρια, όπως μετέδωσε το CNet την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε σφοδρή πρόσκρουση οχήματος σε δέντρο – Οδηγούσε έφηβος «13 ως 14 ετών»
- Λίβανος: Ξανά στο στόχαστρο των ισραηλινών αρμάτων μάχης οι δυνάμεις του ΟΗΕ
- ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μηνύει τον Πιτ Χέγκσεθ που τον κατηγορεί για «στάση»
- Η Βενεζουέλα δηλώνει έτοιμη για «νέα ατζέντα» με την Ευρωπαϊκή Ενωση
- Ουκρανία: Νέα μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Τουλάχιστον 1 νεκρός σε πλήγμα στο Χάρκοβο
- ΗΠΑ: Ανακάλεσαν πάνω από 100.000 θεωρήσεις διαβατηρίων από τη μέρα που επέστρεψε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο

