Κολυμβητικός μαραθώνιος Βρετανού υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα
Από τη γενέτειρα του Απόλλωνα, Δήλο, έως τη Νάουσα της Πάρου θα κολυμπήσει ο φιλέλληνας Βρετανός γιατρός Κρίστοφερ Στοκντέιλ διανύοντας μία απόσταση 26 ναυτικών μιλίων, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
38
Από τη γενέτειρα του Απόλλωνα, Δήλο, έως τη Νάουσα της Πάρου θα κολυμπήσει ο φιλέλληνας Βρετανός γιατρός Κρίστοφερ Στοκντέιλ διανύοντας μία απόσταση 26 ναυτικών μιλίων, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Την πρωτότυπη εκδήλωση οργανώνει το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ενώ για τον Κ.Στοκντέιλ δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος σε έναν τέτοιο φιλανθρωπικό μαραθώνιο. Εδώ και έντεκα χρόνια συμμετέχει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνήθως για ιατρικούς σκοπούς.
Στην Ελλάδα έκανε μία ακόμη ανάλογη προσπάθεια, όταν κολύμπησε από τη Νάξο έως την Πάρο, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το νοσοκομείο της Πάρου. Το ρεκόρ αντοχής του είναι 31 ώρες και 10 λεπτά σε έναν αντίστοιχο μαραθώνιο στη λίμνη Γκάρμπα.
Η επιλογή της Δήλου, ως αφετηρία για τον πρωτότυπο αυτό μαραθώνιο, δεν είναι τυχαία. Εκεί φυλάσσονταν τα χρήματα του συμμαχικού ταμείου, τα οποία, όταν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, χρησιμοποιήθηκαν από τον Περικλή για την κατασκευή του Παρθενώνα.
Οσοι θα επιθυμούσαν να συνεισφέρουν υπέρ του σκοπού, μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική και Citibank.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει αξιωματούχος
- Οι ευχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Ελ Κααμπί ενόψει τελικού: «Καλή επιτυχία» (pic)
- Shops Open Today in Greece as Winter Sales Kick Off
- Έρωτας τέλος: Μέγκαν Φοξ και MGK βάζουν ξανά «τελεία» στην σχέση τους μετά τη γέννηση της κόρης τους
- Σε δύσκολη θέση ο Τόμας Φρανκ στην Τότεναμ
- Επτά αγκάθια στην εύρεση ακινήτου



