H Intel ανανεώνει το νευρικό σύστημα των PC
Εάν ο επεξεργαστής θεωρηθεί ο εγκέφαλος του υπολογιστή, το τσίπσετ παίζει το ρόλο του νευρικού συστήματος, διευκολύνοντας τη ροή των εντολών του επεξεργαστή προς το σώμα του υπολογιστή. Η Intel υπόσχεται, εν όψει νέων τσίπσετ, υπολογιστές με ...υψηλό I.Q.
40
Εάν ο επεξεργαστής θεωρηθεί ο εγκέφαλος του υπολογιστή, το τσίπσετ παίζει το ρόλο του νευρικού συστήματος, διευκολύνοντας τη ροή των εντολών του επεξεργαστή προς το σώμα του υπολογιστή. Η Intel υπόσχεται, εν όψει νέων τσίπσετ, υπολογιστές με …υψηλό I.Q.
To πρώτο τσίπσετ, που εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως από την Intel, θα είναι το 815 (ή Solano), το οποίο θα αντικαταστήσει το σημερινό 810. Προορίζεται για μητρικές με επεξεργαστές Celeron και Pentium III.
Το 815 θα επιτρέπει να γίνεται η επικοινωνία του επεξεργαστή με τη μνήμη με ταχύτητα 133MHz, από 100ΜΗz σήμερα, ενώ υπόσχεται καλύτερα τρισδιάστατα γραφικά, δεδομένου ότι υποστηρίζει την τεχνολογία AGP 4X.
Το αμέσως επόμενο τσίπσετ της Intel, το 820 (ή Camino 2), έχει σχεδιαστεί για τους επεξεργαστές της Intel από 800MHz έως και 1.000MHz.
Mέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει και η παραγωγή του τσίπσετ 840 (ή Carmelgate), ενός τσίπσετ που θα υποστηρίζει τους επεξεργαστές της Intel για διακομιστές Pentium III Xeon.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2000 θα κυκλοφορήσει το 850 (ή Tehama), το οποίο έχει σχεδιαστεί για τους επεξεργαστές Willamette. Θα υποστηρίζει την ακριβή και ταχύτερη μνήμη τύπου Rambus, ενώ δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί εάν θα υποστηρίζει και τα τσιπ μνήμης DDR, τα οποία θα είναι ταχύτερα από τα σημερινά, χωρίς να αυξάνεται ιδιαίτερα το κόστος τους.
Σε διαφορετική κατηγορία χρηστών θα απευθύνεται το τσίπσετ 860 (ή Colusa), σχεδιασμένο για τον επεξεργαστή Foster, έναν επεξεργαστή 32μπιτης αρχιτεκτονικής, o οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2001. Το Colusa, σε αντίθεση με το Tehama, θα υποστηρίζει και συστήματα δύο επεξεργαστών και θα επιτρέψει την επικοινωνία του επεξεργαστή με τα λοιπά υποσυστήματα με ταχύτητα 400MHz.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραπεζικές απάτες: Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει προβάδισμα στους επιτήδειους
- Εργατικά δυστυχήματα: Δουλεύοντας μέχρι θανάτου…
- Πώς ζεσταίνονταν οι μοναχοί στον Μεσαίωνα – Τα θερμαινόμενα δωμάτια και η αξία της φωτιάς
- Εννέα μυστικά για να σπάσεις την «κατάρα» του single μετά τα 30
- Άλλαξαν χέρια ακίνητα 4,2 δισ. ευρώ το 2025
- Πενία τέχνας κατεργάζεται – Τι θα τρώμε στο μέλλον;





