Ασπίδα ενάντια στους ιούς από τη Μicrosoft
H Microsoft ανακοίνωσε ότι στις 22 Μαΐου θα διαθέσει μέσω του δικτυακού της τόπου ένα διορθωτικό πρόγραμμα (patch) για το Outlook, με τη βοήθεια του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να αμυνθούν απέναντι στους ιούς που μεταδίδονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
H Microsoft ανακοίνωσε ότι στις 22 Μαΐου θα διαθέσει μέσω του δικτυακού της τόπου ένα διορθωτικό πρόγραμμα (patch) για το Outlook, με τη βοήθεια του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να αμυνθούν απέναντι στους ιούς που μεταδίδονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο Τομ Μπέιλι, υπεύθυνος για το Microsoft Office, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook Express, δήλωσε ότι είναι καθήκον της εταιρείας να βοηθήσει τους χρήστες και πιστεύει ότι με το συγκεκριμένο διορθωτικό πρόγραμμα οι ηλεκτρονικοί ιοί τύπου I Love You δεν θα τους ενοχλήσουν ξανά.
Μετά τις 22 Μαΐου οι χρήστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα της Microsoft για να το κατεβάσουν.
Το πρόγραμμα δεν θα επιτρέπει στο χρήστη να ανοίξει αρχεία με κατάληξη .exe και .bat και γενικότερα αρχεία με κατάληξη τέτοια που δείχνει ότι πρόκειται για προγράμματα και, ως εκ τούτου, πιθανή πηγή μόλυνσης.
Ανάλογη όμως μέριμνα δεν θα ληφθεί για τα αρχεία εικόνων, εγγράφων ή ιστοσελίδων (με κατάληξη .jpg, .doc ή .htm αντίστοιχα), αφού η εταιρεία θεωρεί ότι τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για να δει ή να διαβάσει κανείς τέτοια αρχεία διαθέτουν μέτρα προστασίας (κυρίως υπό μορφή προειδοποιήσεων για ενδεχόμενη προσβολή από ιούς).
Τέλος, εάν κάποιο πρόγραμμα προσπαθεί να εισχωρήσει στην ηλεκτρονική ατζέντα του χρήστη, θα εμφανίζεται στην οθόνη ένα μήνυμα που θα ενημερώνει το χρήστη και θα ζητεί την έγκρισή του. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ιοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εισχωρούν στις ηλεκτρονικές ατζέντες και αυτοαποστέλλονται σε όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις βρίσκουν εκεί.
Η ανακοίνωση της Microsoft έπεται των αντιδράσεων που προκάλεσε πρόσφατα ο ιός I Love You. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα Visual Basic Script που έσβηνε αρχεία εικόνων και ήχου (.jpg και .mp3) και εξασφάλιζε ότι η καταστροφική του δράση θα συνεχιστεί, αποστέλλοντας τον εαυτό του σε όλες τις διευθύνσεις που έβρισκε στην ηλεκτρονική ατζέντα του χρήστη.
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη



