H Apple παρουσίασε τον πυρήνα του Mac OS Χ
H Apple δημοσιοποίησε την Πέμπτη στο συνέδριο Internet World το Darwin 1.0, που είναι ο πυρήνας του λειτουργικού της συστήματος επόμενης γενιάς, του Mac OS Χ.
65
H Apple δημοσιοποίησε την Πέμπτη στο συνέδριο Internet World το Darwin 1.0, που είναι ο πυρήνας του λειτουργικού της συστήματος επόμενης γενιάς, του Mac OS Χ.
Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία κάνει το πρώτο της βήμα στο χώρο του ανοικτού πηγαίου κώδικα, ο οποίος επιτρέπει σε όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς λογισμικού να τροποποιήσουν και να επεκτείνουν βασικά χαρκτηριστικά του.
Ο αντιπρόεδρος της Apple Φίλιπ Σίλερ δήλωσε ότι το Darwin 1.0 περιέχει μερικές από τις πιο προηγμένες σύγχρονες τεχνολογίες που υπάρχουν για λειτουργικό σύστημα. Ειδικότερα, περιέχει τις τεχνολογίες FreeBSD και Mach 3.0 που βασίζονται στο Unix. Να σημειωθεί ότι, για αυτό το λόγο, είναι ανεξάρτητο από επεξεργαστή και μπορεί να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τρέχει σε x86 επεξεργαστές.
Ωστόσο, το Darwin 1.0 δεν περιέχει καθόλου τα άλλα επίπεδα του λογισμικού, τα οποία θα υπάρχουν στο τελικό Mac OS Χ, όπως το Quartz που είναι μηχανή παραγωγής γραφικών, τα Carbon και Cocoa που επιτρέπουν την προσαρμογή παλαιότερων και νέων εφαρμογών στο καινούριο σύστημα, και βέβαια το νέο και εντυπωσιακό interface με το όνομα Aqua.
Μαζί με το Darwin έρχονται και τα κατάλληλα εργαλεία με το όνομα Kernel Extension Developer Kit, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών και οδηγών (driver).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Παυλίδης κοιτά στα μάτια τους Εμπαπέ και Κέιν
- Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος μοτοσικλετιστής που έτρεχε με 161 χλμ./ώρα στη Συγγρού
- Ουκρανία: Πλήγματα σε εξέδρα πετρελαίου και πολεμικό πλοίο στην Κασπία
- Σε ποια χώρα της ΕΕ εγκαταλείπουν περισσότεροι νέοι την εκπαίδευσή τους; Το παράδοξο της Ελλάδας
- Ο θάνατος στο γήπεδο: Το ποδόσφαιρο του Ισημερινού κάτω από την ομηρία της Μαφίας
- Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Κλίντον, Μικ Τζάγκερ: Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα καινούργια πρόσωπα στα αρχεία Έπσταϊν




