40

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπιλ Γκέιτς τα σχέδια του ίδιου και της Microsoft σχετικά με το X-Box, την παιχνιδομηχανή της εταιρείας που θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Playstation 2 της Sony, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κονσόλα θα έχει τσιπ γραφικών της Nvidia και επεξεργαστή της AMD.

Η κυκλοφορία του X-Box αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2001 και, σύμφωνα πάντα με τις λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από αυτό, θα επιτρέπει στους παίκτες να συνδέονται με το Internet και να λαμβάνουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία. Ανάλογες υπηρεσίες προσφέρει και το Playstation 2.


Ο Μπιλ Γκέιτς αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα περιέχει τσιπ γραφικών της Nvidia και επεξεργαστή της οικογένειας Athlon της AMD.


Τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία των δύο εταιρειών με τη Microsoft για το X-Box επιβεβαιώνουν και ορισμένοι αναλυτές του χώρου. Αυτή η συνεργασία δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά για το πόσο θα διαφέρει τελικά η νέα κονσόλα από ένα PC, καθώς και η Nvidia και η AMD δραστηριοποιούνται πρωτίστως στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών.


Oλοι σχεδόν οι αναλυτές του χώρου συμφωνούν ότι από πλευράς εμφάνισης και λειτουργίας η παιχνιδομηχανή θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με PC. Θεωρείται πολύ πιθανόν να δημιουργήσει η Microsoft ένα νέο λειτουργικό σύστημα για την κονσόλα, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι ένα εντελώς νέο προϊόν που θα προσφέρει διαφορετική αίσθηση από αυτήν ενός PC. Από την άλλη, υπάρχει το θέμα της επιθυμητής συμβατότητας με PC.


Eτσι, το X-Box μπορεί να είναι κάτι που θα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο επιθυμίες της εταιρείας. Το τι θα γίνει τελικά είναι βέβαια σχετικά νωρίς για να το γνωρίζει ο οποιοσδήποτε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ