H Kodak μειώνει τις τιμές στις ψηφιακές της κάμερες
, Νέα Υόρκη: Η Kodak, θέλοντας να ενισχύσει το τμήμα ψηφιακής φωτογραφίας, οι πωλήσεις του οποίου δεν πηγαίνουν ακόμα τόσο καλά όσο θα επιθυμούσε, αποφάσισε να μειώσει τις τιμές των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της.
40
, Νέα Υόρκη: Η Kodak, θέλοντας να ενισχύσει το τμήμα ψηφιακής φωτογραφίας, οι πωλήσεις του οποίου δεν πηγαίνουν ακόμα τόσο καλά όσο θα επιθυμούσε, αποφάσισε να μειώσει τις τιμές των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της.
Η μείωση αφορά σε πέντε μοντέλα και φτάνει μέχρι και τα 100 δολάρια. Ετσι, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DC290 θα κοστίζει τώρα 899 δολάρια (από 999), ενώ η τιμή της μικρής ψηφιακής βιντεοκάμερας DVC325 πέφτει από τα 149 στα 99 δολάρια.
Εκ πρώτης όψεως κάποιος θα έλεγε ότι αυτή είναι μια αμυντική κίνηση, στην οποία υποχρεώθηκε η εταιρεία εξαιτίας των περιορισμένων πωλήσεων. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα της δείχνουν ότι οι ζημιές του τμήματος ψηφιακής φωτογραφίας έπεσαν από τα 262 εκατομμύρια δολάρια το 1998 στα 116 εκατομμύρια δολάρια κατά το 1999.
Σε δηλώσεις τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν πως είναι πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη αγορά θα αναπτυχθεί πολύ.
Τα συνολικά έξοδα της Kodak κατά το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 17 τοις εκατό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τεκμαρτό: 3 αλλαγές
- Warner Bros. Discovery: Οι άνθρωποι του Τραμπ στο επίκεντρο της μάχης Netflix – Paramount
- Crypto: Σύνθετα προϊόντα για τους πλούσιους πελάτες της Wall Street
- Wall Street: Οι επενδυτές ελπίζουν σε κέρδη στο τέλος του έτους σε ένα επιτυχημένο 2025
- Νίκολιτς: «Τον Μάϊο κρίνονται όλα, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια»




