26

Δεν τα βγάζει πέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η διοίκηση
του πλουσιότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου στον κόσμο, παραδέχθηκε ότι πρέπει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα έσοδά του, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για να αυξήσει τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών αλλά και των υπολοίπων υπαλλήλων που απασχολεί.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ετήσιας απολογιστικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο τζίρος των μπέμπηδων έφτασε φέτος τα 110 εκατ. λίρες (56 δισ. δρχ.), δηλαδή αυξήθηκε κατά 7,7 εκατ. λίρες, όμως το 33 % από τα χρήματα αυτά, ξοδεύονται για την καταβολή μισθών. Μάλιστα, τα έξοδα μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 10 εκατ. λίρες φτάνοντας τα 36,9 εκατομμύρια.


Η στρατηγική που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια απέδωσε, καθώς αυξήσαμε σημαντικά τα έσοδά μας, όμως το ίδιο αυξήθηκαν και οι μισθοί. Ετσι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το συνολικό αποτέλεσμα δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος σερ Ρόλαντ Σμιθ, προσθέτοντας ότι η αύξηση των εσόδων προήλθε κυρίως από τα πριμ που εισέπραξε η Γιουνάιτεντ λόγω της κατάκτησης τριών τροπαίων την περασμένη περίοδο.


Εχουμε ήδη αποφασίσει να διαθέσουμε 30 εκατ. λίρες (15,3 δισ. δρχ.), προκειμένου να αυξήσουμε τη χωρητικότητα του Ολντ Τράφορντ στους 60.000 και πλέον θεατές. Ετσι, θα έχουμε σημαντική αύξηση στα έσοδα, όμως αυτό δεν φτάνει. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε σημαντικά το εμπορικό τμήμα και έτσι να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες μας δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του συλλόγου Ντέιβιντ Τζιλ.

ΑΠΕ