
Ο ΟΑΣΕ επικρίνει τον Τούτζμαν για καινά δαιμόνια στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Ο διεθνής οργανισμός που επιβλέπει την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επέκρινε τη Δευτέρα τον Κροάτη Πρόεδρο, Φράνιο Τούτζμαν, για τις εκκλήσεις του προς τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τους Βόσνιους Κροάτες ως τρίτη εθνότητα της χώρας.
34
Ο διεθνής οργανισμός που επιβλέπει την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επέκρινε τη Δευτέρα τον Κροάτη Πρόεδρο, Φράνιο Τούτζμαν, για τις εκκλήσεις του προς τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τους Βόσνιους Κροάτες ως τρίτη εθνότητα της χώρας.
Tο ζήτημα αυτό διευθετήθηκε στη συμφωνία του Ντέιτον, όπου γίνεται λόγος για δύο μόνο εθνότητες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Αλεξάντερ Νίτσε. Θεωρούμε τη χθεσινή (της Δευτέρας) δήλωση του Προέδρου Τούτζμαν ως υπονόμευση του Γενικού Πλαισίου της Ειρηνευτικής Συμφωνίας και ως μη συμβάλλουσα στην πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Tη Δευτέρα, ο Τούτζμαν επανέλαβε προηγούμενες εκκλήσεις για αναγνώριση κροατικής εθνικής οντότητας στη Βοσνία, ιδέα που απορρίφθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον. H τελευταία, αναγνωρίζει τη Σερβική Δημοκρατία (Republika Srpska) και την Kρoατο-μουσουλμανική Ομοσπονδία.
Η Βοσνία (-Ερζεγοβίνη) και η Συμφωνία του Ντέιτον μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν μόνο όταν οι τρεις εθνότητες (Μουσουλμάνοι, Σέρβοι και Κροάτες) εξακολουθήσουν να συναποτελούν το κράτος και όταν γίνει αποδεκτό ότι δεν υπάρχει Βοσνία χωρίς Κροάτες δήλωσε ο Τούτζμαν, προσθέτοντας ότι η Βοσνία θα πρέπει να αποτελείται από τρεις εθνότητες.
Associated Press
- Πέθανε ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ
- Επεισοδιακή καταδίωξη 49χρονου στου Ρέντη – Τράκαρε με περιπολικό και προσέκρουσε σε κάγκελα πριν συλληφθεί
- ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η ποινή της ΔΕΑΒ για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «ταξίδεψαν» με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που έκανε απάτες με κέρδη 3 εκατ. ευρώ
- Επισφραγίζει τη διαχωριστική γραμμή με Μητσοτάκη ο Καραμανλής – Με έτοιμο μηχανισμό για νέο κόμμα ο Σαμαράς

