
Διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γεωργία
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας, Ζουράμπ Ζβάνια δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί βία για να απελευθερωθούν οι τρεις όμηροι -μεταξύ των οποίων και ο Eλληνας λοχαγός Γ.Κόπανος- που κρατούνται από ενόπλους στην κοιλάδα Κόντορ.
55
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας, Ζουράμπ Ζβάνια
δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί βία για να απελευθερωθούν οι τρεις όμηροι -μεταξύ των οποίων και ο Eλληνας λοχαγός Γ.Κόπανος- που κρατούνται από ενόπλους στην κοιλάδα Κόντορ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rustavi-2, ο πρόεδρος του γεωργιανού κοινοβουλίου τόνισε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι οι τρεις όμηροι, ο Ελληνας λοχαγός, Γ.Κόπανος, ο Σουηδός Γιόργκεν Ομπεργκ και ο διερμηνέας τους Αρτουρ Πογκοσιάν, θα απελευθερωθούν σήμερα.
Οι άλλοι τέσσερεις παρατηρητές του ΟΗΕ που είχαν απαχθεί από τους ενόπλους αφέθηκαν ελεύθεροι χθες.
Ο Ζουράμπ Ζβάνια επέμεινε ότι οι γεωργιανές αρχές δεν έδωσαν λύτρα στους ενόπλους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων. Οι γεωργιανές αρχές δεν διαπραγματεύονται την καταβολή λύτρων μιλώντας με τρομοκράτες, δήλωσε ο Ζβάνια.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας υποστήριξε ότι οι απαγωγείς ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για την ασφάλειά τους και όχι για να πάρουν τα λύτρα που ζητούσαν αρχικώς και σ`αυτή την κατεύθυνση έχουν στραφεί οι διαπραγματεύσεις που γίνονται.
ΑΠΕ
- Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «ταξίδεψαν» με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που έκανε απάτες με κέρδη 3 εκατ. ευρώ
- Επισφραγίζει τη διαχωριστική γραμμή με Μητσοτάκη ο Καραμανλής – Με έτοιμο μηχανισμό για νέο κόμμα ο Σαμαράς
- Καταργεί την αύξηση της τιμής του ντίζελ για τους αλλοδαπούς οδηγούς η Σλοβακία
- Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford εγκατέλειψε την Μεσόγειο
- «Έμπιστος φίλος» – Οι μισοί νέοι στην Ευρώπη απευθύνονται στα chatbot για συναισθηματική στήριξη


