Οι σεφ αποκαλύπτουν τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε αν αγαπάτε το φαγητό
Αν σας αρέσει η νόστιμη και οικονομική κουζίνα, αυτά τα μέρη πρέπει να μπουν στη λίστα των διακοπών σας.
Αν σας αρέσει η νόστιμη και οικονομική κουζίνα, αυτά τα μέρη πρέπει να μπουν στη λίστα των διακοπών σας.

Το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων λατρεύεται σε άλλες χώρες

Στο πάρτι που θα ακολουθήσει, ο σεφ Wolfgang Puck θα σερβίρει δεκάδες πιάτα, όπως ζαμπόν Ιβηρικής, σούσι, πίτσες, παέγια (με chorizo), βάφλες και σοκολατένια αγαλματίδια Όσκαρ.

«Είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό street food και προήλθε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν οι στρατιώτες του σούβλιζαν το κρέας στα ξίφη τους και το έψηναν στη φωτιά» γράφει το Taste Atlas

Ένα απολαυστικό «ταξίδι» που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 1924 με προορισμό τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Και όμως δεν είναι το τζατζίκι.
Ποιες είναι οι συνολικά 10 ελληνικές σαλάτες που περιλαμβάνονται στις καλύτερες της Ευρώπης - Το 45% της 11άδας ανήκει δικαιωματικά στην ελληνική κουζίνα
Την ίδια στιγμή που λαμβάνει το πράσινο φως στην Ολλανδία, το τεχνητό κρέας απαγορεύεται στην Ιταλία – Γιατί, όμως;
Έχει τραβήξει την προσοχή της NASA και του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι και οι δύο εξερευνούν τις δυνατότητες τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων
Ο γαστροναύτης αποκάλυψε, κάποια στιγμή, ότι πίστευε ότι μια από τις χειρότερες γαστρονομικές δημιουργίες που γνωρίζει ο άνθρωπος προέρχεται από τη Δύση.
«Με τρελαίνει το γεγονός ότι τις σοκολάτες μου θα τις φάνε άνθρωποι όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Μάργκοτ Ρόμπι» λέει η ιδιοκτήτρια του σοκαλοτοπωλείου, Fiona McArthur.
«Το να συστήνεσαι ως «βίγκαν», να περιηγείσαι σε κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με το φαγητό και να βομβαρδίζεσαι με ερωτήσεις, αστεία και μερικές φορές ακόμη και εχθρότητα είναι δύσκολο».
Το 1894, ο Λιμούλ Μπένεντικτ, ένας χρηματιστής της Wall Street, μπήκε στο ξενοδοχείο Waldorf για πρωινό. Τότε, συνέβη κάτι μαγικό.
Η γεύση του μοιάζει με κολοκυθόσπορους, φουντούκια, αλλά και λίγο με γαρίδες
Ενδεχομένως να είναι καιρός να επανεξετάσετε τη σχέση σας με το αλκοόλ.
«Έχουμε δει ανθρώπους να κλαίνε» δήλωσε μια ιδιοκτήτρια εστιατορίου, το οποίο φημίζεται για αυτό το εθνικό πιάτο.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας καταναλώνει μόνο νερό, τσάι ή μαύρο καφέ από τις 5 το απόγευμα της Κυριακής έως τις 5 το πρωί της Τρίτης, κάτι που μπορεί να έχει οφέλη για τη γήρανση και την επιδιόρθωση του DNA.
Η ιστορία του ποπ κορν χρονολογείται πριν από περίπου 10.000 χρόνια στη Μεσοαμερική, το σημερινό Μεξικό, όπου η καλλιέργεια του καλαμποκιού «εξημερώθηκε» για πρώτη φορά.
Το μαγαζί θρύλος Maxim's, στέκει εκεί 130 χρόνια περνώντας από την αίγλη στην παρακμή, έχοντας υπάρξει διευθυντής του ακόμα και ο σπουδαίος Pierre Cardin. Ας θυμηθούμε την ιστορία του.
Η Αμερικανίδα χημικός, Michelle Francl, αναστάτωσε τους Βρετανούς με την εισήγηση της για προσθήκη αλατιού στο τσάι. Χρειάστηκε μάλιστα, να «παρέμβει» η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο μέσω Χ (Twitter).
Από τη hipster καφετέρια της γωνίας μέχρι τον «τοίχο του Instagram» -το διαδίκτυο μας έχει ωθήσει προς ένα είδος παγκόσμιας πανταχού παρουσίας- αυτό το φαινόμενο της ομοιομορφίας θα ενταθεί μόνο.
Είμαι σεφ με αστέρι Μισελέν και έτρωγα ό,τι μου άρεσε, αλλά μετά έπαθα καρδιακή προσβολή. Αυτές οι 10 τροφές μου έσωσαν τη ζωή λέει ο σεφ και κανείς δεν χάνει κάτι να τον ακούσει.
Δεύτερη η ελληνική κουζίνα παγκοσμίως στις λίστες του Taste Atlas 23/24
Ήρθε το τέλος μιας κουλτούρας πολλών ετών;
Είναι, τελικά, ρεαλιστικό να τηρήσουμε ένα διατροφικό πλάνο την περίοδο των γιορτών - Ειδικοί εξηγούν τι ισχύει, τι κάνουμε λάθος και μοιράζονται συμβουλές
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442